USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скасування доплат вчителям призведе до дефіциту кадрів, – Ірина Констанкевич

11 Жовтня 2019 20:15
Профспілка працівників освіти і науки висловила незадоволення пропозицією народних депутатів членів фракції «Голос» збільшити робочий час педагогічного працівника для виконання ним навчальної, виховної, методичної, організаційної роботи до 40 годин на тиждень, а також скасувати доплати вчителям.

«Ці представники народу у Верховній Раді України хочуть скасувати доплати вчителям за класне керівництво, за перевірку навчальних робіт, за завідування навчальними майстернями, кабінетами, спортивними залами, навчально-дослідними ділянками, за обслуговування комп’ютерної техніки та за проведення позакласної роботи з фізичного виховання учнів, завідування бібліотеками, роботу з бібліотечним фондом підручників, підвищення ставки заробітної плати за педагогічне звання «старший учитель», а також скасувати норми про обов’язковість письмової згоди вчителя на роботу на неповну ставку», – повідомляють у Профспілці працівників освіти і науки.

Як відомо, ЦК Профспілки спрямовано звернення до голів фракцій політичних партій та груп у Верховній Раді України, відповідних комітетів та особисто до 45 народних депутатів України, членів профільного Комітету та інших, діяльність яких була пов’язана з освітньою галуззю, з ініціативою підтримати профспілкові пропозиції та зауваження і внести їх на розгляд парламентарів.

У повному обсязі пропозицію профспілки освітян враховано та внесено народними депутатами України Іриною Констанкевич та Вадимом Івченком. Вони підтримали профспілки і соціальні гарантії вчителям.

У коментарях щодо тижневого навантаження вчителів та скасування доплат нардеп Ірина Констанкевич сказала: «Реально ми маємо, що норми ЗУ «Про освіту» не виконуються, заробітна плата вчителів зросла не суттєво, а в молодих вчителів, без стажу роботи та доплат вона загалом є мізерною – 3-3,5 тис грн. І ми маємо дивну ситуацію, з одного боку – влада обіцяє вкотре підняти зарплатню вчителям, а з іншого – лунають пропозиції скасувати реальний механізм мотивації роботи вчителів за додаткове навантаження. Результат може бути несподіваний – скасуємо доплати на 1 тисячу, а додамо натомість на 500. Ефект очевидний, на мізерні зарплати вчителі не працюватимуть. Ми уже маємо дефіцит вчителів з природничих дисциплін, математики, фізики, інформатики. Про престижність педагогічної професії говорити й годі», – наголосила Ірина Констанкевич.

Варто зазначити, що згідно зі статтею 61 закону «Про освіту» посадовий оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії встановлюється в розмірі 3 мінімальних заробітних плат та підвищується не менше ніж на 10 % за кожною наступною кваліфікаційною категорією. Та Прикінцеві положення Закону відтермінували дію цієї норми.

Нагадаємо, що народний депутат Ірина Констанкевич була автором законопроекту, який передбачає встановити заробітну плату молодим вчителям на рівні трьох мінімальних заробітних плат і відновити соціальну справедливість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Хм Показати IP 11 Жовтня 2019 20:26
Дякую всім хто голосував за наріка Вакарчука....
Анонім Показати IP 11 Жовтня 2019 22:05
В кожному кабінеті є лаборант, який підливає квіти і отримує таку ж ставку, як і вчитель. от хай і займається кабінетом, а вчитель уроками. А так це ті вчителі самі дзвонять до батьків, ваша дитина могла б мати кращі оцінки, нехай до репетитора походить. І відразу рекомендує репетитора, кого ж, як не свого кума.
Заза Показати IP 11 Жовтня 2019 22:07
Сестема Освіти В Україні стара як світ. Давно треба було це зробити. А то сидять кровосісі і грощій їм мало. За що платити коли 90 проценті педагогів ще Хрущова памятають
Пр Показати IP 11 Жовтня 2019 22:40
А чого всі забули за медицину,там взагалі з зарплатами середнього мед.персоналу _ просто жах!!!!!!!
Володимир до Пр Показати IP 20 Жовтня 2019 22:44
Тому , що вони мають ще пенсії а молодь не дурна!
Учень Показати IP 11 Жовтня 2019 22:43
Вчителям треба зменшити з.п. в два рази,а з цих грошей учням платити стипендію - на репетиторів.
спостерігач Показати IP 12 Жовтня 2019 00:09
Думаю, що дефіциту кадрів не буде, бо більшість випускників Волинського СНУ на ринках торгують і жаліються на малий виторг та відсутність покупців....
думайТЕ Показати IP 12 Жовтня 2019 11:20
3 дні праці це заробітчанина в Швеції це місячна заробітна плата директора школи в Україні
Анонім Показати IP 12 Жовтня 2019 14:26
Нехай буде 40 годин, але за умови, що до уроків/заходів я вдома не готутюсь, зошити не перевіряю. І щоб ніяких походів-екскурсій-олімпіад-конкурсів по суботах.
Я Показати IP 19 Жовтня 2019 21:12
Ви що думаєте зрівняти вчителів інформатики та укр.мови. ми й так безкоштовно тягнемо техніку. Де ті лаборанти? І хто піде на 3тис. Лабор. У кабінет інформатики? Не буде доплат за клас ніхто даром нічого не робитиме! А ті хто найбільше трендять хай попробують попрацювати в школі хоч пару тижнів.
Ірина Показати IP 23 Жовтня 2019 18:50
Швидше за все нічого не зміниться. Зараз наробили шуму, що познімають, щоб педагоги не згадува обіцянки про «супер» підвищення. І буде так: не треба піднімати, хоч не заберіть те що є. І ще дякувати будуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus