USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скільки коштів не вистачає волинським закладам профтехосвіти

1 Серпня 2016 11:06
Представників місцевої влади закликають передбачити кошти на фінансування ПТУ.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 1 серпня.

Як повідомив директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк, наразі немає заборгованості з виплати зарплати працівникам Нововолинського ВПУ, оскільки 6,1 мільйона гривень стабілізаційної дотації з держбюджету виділили постановою Кабміну. Ця дотація закрила заборгованість за червень і липень. Нині декларують нестачу коштів для профтехучилищ у містах у розмірі 13,3 мільйона гривень, окрім Нововолинська, в тому числі – Ковель – 6,3 мільйона, Володимир-Волинський – 4,1 мільйона, Луцьк – 2,9 мільйона. Посадовець зауважив, що держава не змінила джерел фінансування, тому міста просять передбачити кошти на фінансування училищ.

Голова ОДА Володимир Гунчик розповів, що у роз’ясненні Міністерства освіти йдеться про те, що у наступному році заклади профтехосвіти планують фінансувати таким чином: субвенція з державного бюджету у випадку отримання середньої освіти, у випадку державного замовлення на відповідні професії, субвенції з місцевих бюджетів у разі замовлення місцевих органів влади і фінансування з боку замовників-представників бізнесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus