USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Скільки виплатили чорнобильцям за 2014 рік

28 Січня 2015 16:11
Незважаючи на складну економічну ситуацію у 2014 році з державного бюджету викроїли 93 мільйони гривень на компенсаційні виплати волинянам, які постраждали від Чорнобильської катастрофи.

Про це сьогодні, 28 січня, під час брифінгу у департаменті соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації, повідомила заступник директора департаменту соціальної політики Волинської ОДА Оксана Гобод.

Так, із цих коштів на доплату працюючим громадянам за роботу на радіоактивно-забрудненій території та виплату підвищеної стипендії учням та студентам, які мають статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, виплатили 17,3 мільйона гривень. Разом із тим на компенсацію сім’ям з дітьми та видатки на харчування для дітей викроїли 46,6 мільйона гривень. Окрім того, 20 мільйонів гривень віддали на виплату щомісячної допомоги за споживання продуктів харчування місцевого виробництва постраждалим, які мешкають на території Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького районів, та постраждалим 1-2 категорій. За шкоду, заподіяну здоров’ю, та на оздоровлення витратили 702 тисячі гривень. Також майже 300 тисяч віддали як компенсацію за втрачене майно.

До слова, вперше за останні 5 років на Волині заборгованості із пільгових виплат чорнобильцям немає.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що за станом на 1 січня цього року на Волині мешкає майже 145 тисяч громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Також видання інформувало про визначення категорій чорнобильців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 28 Січня 2015 16:23
Гроші на вітер.
Анонім Показати IP 28 Січня 2015 18:58
У Камінь-Каширському районі "ЗОНА" - найбільша народжуваність на Волині (можливо по Україні)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus