USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Скільки насправді коштує музей тоталітарних режимів у Луцьку? ФОТО

31 Жовтня 2013 14:42
Приміщення в історичному центрі міста передали технікуму Національного університету харчових технологій з умовою, що дирекція облаштує там музей тоталітарних режимів. Про виконані роботи звітував директор навчального закладу Ігор Корчук під час засідання постійної комісії Волиньради з питань духовності, релігій, освіти і науки, культури, ЗМІ.

Так, Ігор Васильович розповів, що в музей вже приходять відвідувачі. Всі охочі мають змогу ознайомитись з експонатами двох кімнат, перша з яких присвячена радянській владі, друга – німецькій окупації. Музей має окремий вихід, а в приміщеннях зроблений ремонт. Також працівники закладу працюють над поповненням експозиції – хочуть розповісти відвідувачам і про інші тоталітарні режими, яких наше суспільство за всю історію пам’ятає немало. Зауважимо, що у зборі експонатів, документальних свідчень та матеріалів допомагають студенти міста.

Разом з тим, Ігор Корчук розповів, що у статті одного з місцевих друкованих видань журналістка надала недостовірні дані щодо вартості навчального комплексу та музею.
«Не розумію, звідки цифра в п’ять мільйонів, якщо балансова вартість всіх будівель закладу становить 392 112 гривень та 73 копійки», - дивується Ігор Васильович.





Зупинятись на досягнутому працівники закладу не планують. Зі слів його очільника, зараз програмісти хочуть розпочати роботу над створенням 3D-презентації експозиції, щоб всі охочі могли ознайомитись з нею, навіть не виходячи з дому. Окрім того, інститут шукає кошти на облаштування мультимедійного комплексу для музею – на це потрібно 60 тисяч гривень. Збирають їх серед населення, відкривши благодійний рахунок. Щоправда, поки на ньому нуль гривень та нуль копійок.

Як розповів директор технікуму Національного університету харчових технологій, ніякої помпезності він не хотів, тому урочистостей з нагоди відкриття музею не проводили. Але члени профільної комісії резонно зауважили, що такий заклад не має залишитись поза увагою громадськості, тому в найближчий час у музей запросять депутатів, журналістів та всіх охочих відвідувачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus