USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Спільно з Фондом Ігоря Палиці громада Кисилина реалізувала проектів на півтора мільйона

9 Грудня 2017 21:06
Щоб дістатися до мальовничого села Кисилин, що в Локачинському районі, потрібно подолати вісім кілометрів бездоріжжя. Сюди відмовляться їздити перевізники. Автобус із села до районного центру курсує лише раз на тиждень. Відсутність дороги та транспортного сполучення перешкоджає розвитку туризму. Хоча Кисилин – неабияка принада для туристів. Тут стоять дві пам’ятки архітектури – церква XVII століття й монастирський комплекс ордену кармелітів XVIII століття.

Проте завзятість та небайдужість кисилинців не дає занепасти селу. У 2008 році люди створили громадську організацію. Відтоді на умовах співфінансування з різним організаціями реалізували півтора десятка проектів. «Активній громаді – сучасну оргтехніку» – четвертий проект, що його кисилинці втілювали у життя спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом», інформують у прес-службі Фонду.
– Це найактивніша громада на Локачинщині, – стверджує куратор проекту, представник районної парторганізації УКРОПу Оксана Дмитрук. – За результатами попередніх проектів людям вдалося розв’язати певні проблеми. На умовах співфінансування з Фондом встановили огорожу біля сільського храму, який є пам’яткою національного значення, замінили шкільні вікна і двері на енергозберігальні, разом святкували День села. Наразі громада придбала техніку, яка вкрай потрібна для проведення всіх масових заходів у селі: проектор, проекційний екран, ноутбук.
Масові заходи в Кисилині проводять часто. Традиційно відмічають новий рік, влаштовують різдвяний вертеп, організовують концерти до різних свят, проводять пам’ятні вечори. Кисилинці одними з перших у районі почали відмічати День села, на який з’їжджаються не лише корінні кисилинці, а й люди з усього району.

Директор місцевого будинку культури Павло Ляшук розповідає, що такі масові заходи популярні, адже люди хочуть трішки розбавити буденність, поспілкуватися.
Сільська голова Галина Віннік радіє, адже тепер техніку не доведеться позичати.

– Коли ми брали участь у перших проектах, люди боялися бути обманутими. Зараз жителі активно долучаються до співфінансування. Такі проекти відкривають нові можливості для села. Тепер нам треба придбати колонки та мікрофони. Тому знову будемо писати проект, – каже Галина Віннік.
І далі працювати в такому ж руслі побажав активним кисилинцям голова Локачинської районної організації УКРОП Василь Демидюк. Він відмітив, що загальна сума проектів, що їх жителі району реалізовували спільно з Фондом, – півтора мільйона гривень.

– Вірю, що це не останній ваш проект. Не зупиняйтеся на досягнутому. Тільки разом ми зможемо щось змінити у нас на Локачинщині, – звернувся до громади Василь Демидюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus