USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Справа проти Порошенка: суд дозволив ДБР вилучити документи в Міжнародному інвестиційному банку

2 Липня 2019 08:29
Печерський районний суд Києва дозволив Державному бюро розслідувань провести виїмку документів у Міжнародному інвестиційному банку у справі проти колишнього президента Петра Порошенка.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають Українські Новини.

Згідно з ним, ДБР розслідує справу від 23.05.2019 за фактами можливого ухилення від сплати податків та подальшої легалізації (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом, при здійсненні операції з купівлі-продажу ПРАТ «Завод «Кузня на Рибальському», вчиненого службовими особами, які займають (займали) особливо відповідальне становище, а також за фактом можливого внесення посадовими особами ПАТ «ЗНКІФ» Прайм Ессетс Капітал» і ВАТ «ЗНКІФ «ВІК» у листопаді 2018 завідомо неправдивих відомостей до реєстраційних документів і документів податкової звітності підприємств, що призвело до тяжких наслідків, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 212 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу.

19 червня суд дозволив ДБР доступ до документів Міжнародного інвестиційного банку з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів, а в разі відсутності оригіналів документів, які підлягають виїмці на паперових носіях – надати для проведення виїмки належним чином завірені копії або електронні роздруківки зазначених документів.

Зокрема суд дозволив вилучити документи з відкриття та/або закриття рахунків ПРАТ «Завод» Кузня на Рибальському», платіжних доручень та меморіальних ордерів, які свідчать про надходження та використання коштів за рахунками, документів щодо здійснення операцій з цінними паперами: договорів на придбання бланків векселів, реєстру виданих-погашених векселів, договорів купівлі-продажу цінних паперів, актів прийому-передачі цінних паперів, актів виконаних зобов’язань, розпоряджень по зарахуванню списання цінних паперів, документів про відкриття рахунків у цінних паперах, інших документів.

Також суд дозволив вилучити документи щодо проведення фінансового моніторингу співробітниками Міжнародного інвестиційного банку банківських операцій ПАТ «Завод «Кузня на Рибальському».

Порошенко опосередковано володіє 60% акцій банку. Іншим великим акціонером банку є перший заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко з часткою 14,9% акцій.

Держбюро розслідувань викликало на допит бізнесмена Сергія Тігіпка і власника телеканалу «Прямий», колишнього депутата Верховної Ради Володимира Макеєнка у справі про можливу узурпацію влади експрезидентом Петром Порошенком.

Нагадаємо, вчора, 1 липня, на телеканалі «Прямий», який належить Петру Порошенку, пройшла санкціонована судом виїмка документів у справі про відмивання коштів та легалізації акцій телеканалу через кіпрську компанію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
українець Показати IP 2 Липня 2019 20:34
Готуйся Петруша :)
Хрен собачий до українець Показати IP 3 Липня 2019 18:48
Він вже давно готовий. Як тільки запахне смаженим, в Бориспіль на літачок і до іспанської Марбельї з кінцями. :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus