USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США вперше у світі випробували лазерну зброю

18 Липня 2017 08:25
Військово-морський флот США провів перше в світі випробування лазерної зброї.

Систему лазерної зброї (LaWS) розгорнути на борту корабля-амфібії USS Ponce, повідомляє телеканал CNN.

LaWS стріляє, за визначенням, зі швидкістю світла, що в 50 тисяч разів швидше міжконтинентальних балістичних ракет. До того ж, для цієї зброї немає значення ні вітер, ні будь-які погоду умови та дальність об’єкту.

Для тестування зброї військові запустили ціль – безпілотний літак, зброю, яку все частіше використовує Іран, Північна Корея, Китай, Росія. Під час пострілу в одну мить крило безпілотника загорілося, нагрівшись до температури в тисячі градусів, і ціль впала в воду. Постріл стався тихо і невидимо.

«Це точніше, ніж куля», - сказав капітан корабля Крістофер Веллс. Він зауважив, що це універсальна зброя, вона може бути використана проти різних цілей.

Зазначається, що вистріл «рухається» зі швидкістю світла. Для порівняння, це в 50 000 разів більше за швидкість міжконтинентальної балістичної ракети. Американські військові заявляють, що він коштує «приблизно один долар».

Для роботи системи LaWS вартістю 40 мільйонів доларів потрібен тільки запас електрики, що виробляється невеликим генератором, і команда з трьох осіб.

Поки лазер призначений для ураження літаків і маленьких кораблів. Відомо, що американські військові розробляють потужні системи другого покоління, для ураження ракет. Ці розробки залишаються засекреченими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus