USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

США перекидають морпіхотинців до берегів Лівії

24 Березня 2011 09:47
США почали перекидання понад чотирьох тисяч моряків і морських піхотинців в район Середземного моря для підтримки коаліційної операції в Лівії "Одіссея Світанок".

Про це повідомляють Українські новини з посиланням на військове командування та інтернет-портал Dvids.

Військові зі складу амфібійно-десантної групи постійної готовності Bataan і 22-го експедиційного формування Корпусу морської піхоти ВМС США вирушать туди з міст у штаті Вірджинія Норфолк і Літл-Крік на кораблях-амфібіях. Про кількість кораблів не уточнюється.

Командувач десантною групою, капітан Стівен Йодер заявив, що перекидання підрозділів ВМС здійснюється позапланово і викликане "терміновою необхідністю в Лівії та регіоні".

"Кораблі-амфібії оптимальні для виконання широкого спектру завдань, від гуманітарної допомоги до військових операцій на суші і морі", - сказав він.

Нагадаємо, протести в Лівії тривають вже другий місяць. Основною вимогою бунтарів є відставка лівійського лідера Муаммара Каддафі, який управляє країною понад 40 років. Сам полковник відмовився покинути пост і пообіцяв по 350 євро за голову кожного з повстанців. Міжнародні організації заявляють про тисячі жертв сутичок повстанців з урядовими військами.

19 березня почалася військова операція сил міжнародної коаліції, в якій беруть участь 13 країн, зокрема США, Велика Британія і Франція. За останніми даними Пентагону, за п'ять днів операції ВПС коаліції зробили понад 300 бойових вильотів. Кількість випущених ракет "Томагавк" становила 164.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus