USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцька чиновниця не боїться, що Старий ринок відлякає туристів

24 Листопада 2016 17:34
Наявність Центрального ринку під мурами Луцького замку не спонукатиме туристів більше ніколи не повертатися до Луцька, - переконана начальник управління туризму та промоції міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва 24 листопада.

У рамках обговорення проекту програмирозвитку туризму у місті Луцьку на 2017- 2018 роки член комісії Сергій Шкода запитав у начальника управління промоції та туризму, чи не хотіла б та стати ініціатором перенесення Старого ринку, який розташований поблизу Луцького замку.

Начальник управління промоції та туризму Наталія Бунда зазначила, що твердження про те, що туризм не можна розвивати через те, що ринок розташований поблизу Луцького замку – неправда. На її думку, туристи звертають увагу на готелі, сервіс тощо.

«Можливо, трішечки псує враження наявність Старого ринку, але це не буде стимулом для туристів не повертатися до Луцька», - зазначила Наталія Бунда.

З її слів, стимулом не повертатися до Луцька для туристів швидше стане те, що ввечері у Старому місті темно, немає готелів та ресторанів. Окрім цього, вона відзначила, що пам’ятки національного значення повинні утримуватися за кошти держави, але держава цього не робить. Отже, місту потрібно взяти на себе фінансування пам’яток архітектури. До прикладу, вона пропонувала здійснити реставрацію унікальної для Європи синагоги, що була частиною оборонної системи Луцька, здійснити реставраційні роботи будинку №5 на вулиці Іова Кондзелевича (колишнього монастиря василіан).

Втім, посадовець погодилася, що Центральний ринок «потрібно переносити однозначно», залишивши його частину як ринок майстрів та народних промислів. Це, мовляв, потрібно передбачити в рамках іншої окремої програми.

Щоправда, стихійний ринок, який «муляє око», поки що жодним чином не можна прибрати: як повідомляли у міськраді у відповіді на петицію лучан про перенесення Старого ринку, концепція реконструкції території, де розміщений ринок, може бути реалізована після завершення дії оренди даної земельної ділянки. А договори оренди з різними підприємцями закінчуються в різний період, найпізніше - 27 грудня 2027 року.

Що стосується розвитку туризму в 2017 році, то в рамках проекту програми передбачено виділення 1,74 мільйона гривень з міського бюджету на наступний рік. Зокрема, 300 тисяч спрямують на виготовлення проектно-кошторисної документації зі збереження, ремонту та реставрації вежі Чарторийських, стіни Окольного замку і приміщень колишнього монастиря єзуїтів з ремонтом підземель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
чиновниця Показати IP 24 Листопада 2016 18:25
Н .Бунда така ж як івсі чиновники і не боіться нічогісінько! а більшість з них не бояться навіть суду Божого!
горгут до чиновниця Показати IP 24 Листопада 2016 22:40
привєт..іцовенко тоже здєсь..скілько мальчику кінули щоб шугав..податкова королєва .вчитєльніца по освіті.більше взяла?
Поет Показати IP 24 Листопада 2016 18:36
Пані Наталю Вас треба міняти!!!
горгут до Поет Показати IP 24 Листопада 2016 22:46
спішить..всі знаєм чого..драмтеатр жде..лохів хто шугати буде..санстанція того..грушовінчук не хце вже..податкова тіко через міськраду..і то як знов мараторій той..поєти..гниди комсомольські
127 Показати IP 24 Листопада 2016 18:50
Не може в такому місті як Луцьк, ринок відлякувати туристів. Що в Луцьку може зацікавити туриста як не ринок.
А Показати IP 24 Листопада 2016 19:00
Шкоду відправте в сектор АТО він дипломований інженер-танкіст
Надія Гавура Показати IP 24 Листопада 2016 19:28
може луцк перетворюється на ПАРІЖ
просто читач Показати IP 25 Листопада 2016 13:23
з якої сторни не глянь центральний ринок на цьому місті ишній і нікому не потрібен!!! Палиця зроби щось!!
" пи с-атель" до го Показати IP 25 Листопада 2016 16:26
а в общем ты в адеквате или тебе такие слова не знакомы?
Анонім Показати IP 26 Листопада 2016 21:21
Як прикро що Луцьк маючи величезний потенціал не реалізовує його...
Анонім до Анонім Показати IP 26 Листопада 2016 21:26
Луцьк в 16 столітті був сьогоднішнім аналогом Брюсселя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus