USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Стосунки з Польщею: що зміниться після відставки українофоба Ващиковського

10 Січня 2018 18:26
​Після відставки Вітольда Ващиковського новим головою МЗС Польщі став Яцек Чапутович, який раніше працював заступником Ващиковського в МЗС.

Про це повідомляє Обозреватель.

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський відомий численними скандальними випадами на адресу України.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТАЄМНИЙ СПИСОК ВАЩИКОВСЬКОГО: ДО ПОЛЬЩІ НЕ ПУСТИЛИ УКРАЇНСЬКОГО ЧИНОВНИКА

Ващиковський переходив межу навіть такту, не те, що дипломатичності і дружності, пише Богдан Яременко у матеріалі «Історичні» суперечки з Польщею: що зміниться» на facenews.ua.

«Хочеться очікувати зміни риторики і фразеології, більш дружні посили в сторону України, принаймні, повторюсь, на рівні лексики. Тому що Ващиковський переходив межу навіть такту, не те, що дипломатичності і дружності.

Але що стосується суті політики, я не думаю, що варто очікувати будь-яких змін, тому що авторами цієї політики насправді не були міністри, яких змістили. Це швидше за все пан Качинський, лідер правлячої партії Польщі "Право і справедливість".

Тому швидше за все суть політики Польщі залишиться незмінною, або скажімо суть правлячої партії і постійне апелювання до проблематики історичної пам’яті. Це один з таких політичних інструментів роботи цієї партії. Він залишиться в силі. А отже постійне педалювання проблематики цих складних історичних моментів в українсько-польській історії залишиться і далі матиме негативний вплив на відносини», - йдеться у статті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
не Показати IP 10 Січня 2018 19:20
перший то раз злочинець, щоб приховати свої злочини, звинувачує жертву. А на совісті поляків не одне століття знущань над українцями....
скептик Показати IP 10 Січня 2018 20:21
вошковського кинули як барана на заклання, але суть пісь-пісь від того не зміниться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus