USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Студентів київського вузу упіймали в черзі за шпаргалками

18 Січня 2017 10:46
Скандал спалахнув в одному з вишів столиці. У соцмережу потрапило відео, на якому студенти Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана стоять у величезній черзі за шпаргалками, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Продавали готові відповіді на іспити з будь-якої дисципліни в одному з гуртожитків у студентському кафе. Один комплект шпор коштував 20 гривень.

Випускниця та викладач КНЕУ Ольга Криворучко вражена масштабами продажу і певна, що хтось на цьому заробляє великі гроші. "В університеті 11 тисяч студентів. Одна шпора коштує 20 гривень. Іспити, заліки – це, в середньому, шість предметів. Якщо це все порахувати, це десь приблизно 1,8 мільйона гривень", - каже вона.

Доцент Володимир Сацик показує "шпори" та пояснює, що ця ситуація ганьбить ім'я престижного навчального закладу, бо ж і запитання на іспити – це секретна підзвітна інформація.

Виконувач обов'язків ректора університету всі підозри спростовує та запевняє, що адміністрація закладу до цього бізнесу не причетна. А гуртожиток, у якому продавали шпаргалки, університету не належить.

ТСН вдалося телефоном поспілкуватись із директором кафе Олександром Вилобковим. Він теж від торгівлі інформацією відхрестився – каже, шпори продавали відвідувачі кафе, а не працівники закладу.

Кому ж ідея шпор припала до смаку – то це самі студенти. "По шпорах добре готуватися до іспиту. Я підтримую студентів, які купують відповіді до екзамену і якісно готуються за шпорами. Але не підтримую тих, хто списує", - каже студент першого курсу Євген Нотевський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 18 Січня 2017 11:03
Отак в нас все. Студенти роблять вигляд ніби вчаться, чиновники - ніби працюють, силовики - ніби борються із злочинністю, лікарі - ніби лікують. Потім прийде отакий горе-економіст в уряд і проводить "реформи", що вся країна стогне. І що саме цікаве, то всі ж наші діти і ми з дитячого садочка волею-неволею самі культивуємо такий підхід до справ чи то своїм недоглядом, чи вселянням своєму чаду в голову думки про його особливість, купуємо йому оцінки в школі і т п. А потім стогнемо і киваємо на владу, яку самі виховали і вибрали. Правильно казав Преображенський " Разруха она не в клозетах, разруха в головах"
111 Показати IP 18 Січня 2017 11:42
Це дуже сенсаційна новина. Краще б ловили тих хто наркоту продає.
222 до 111 Показати IP 18 Січня 2017 18:17
так хто ж ловитиме?? ті хто ловлять теж колись списували у вузах, то що дивуватись??
Коза до 222 Показати IP 18 Січня 2017 21:09
Для того, щоб списати непомітно і те що треба, також мізки потрібні. Я бачила таких, що і списати не вміють. Ось що справді страшно.
Коза Показати IP 18 Січня 2017 21:03
І що? Хтось підготував шпаргалки, хтось хоче їх почитати. Когось що заставляли їх купувати? Не бачу нічого кримінального чи жахливого. Нехай викладачі пантрують - і ніхто нічого не спише. А зловлять когось конкретного на списуванні - то хай з ним і розбираються. Моя однокласниця також списувала - з підручника по історії, то що порахувати скільки на таких як вона заробили книговидавці. Хай журналісти ще пошукають тих, хто пише самостійні, контрольні і курсові за студентів. Є попит - є пропозиція. А перевірити рівень знань студента - робота викладача.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus