USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Суд обирає запобіжний захід Гладковському. Оновлено

18 Жовтня 2019 21:07
Вищий антикорупційний суд обирає запобіжний захід колишньому першому заступнику секретаря Ради національної безпеки та оборони Олегу Гладковському.

Про це повідомляє 24 канал.

Як розповів Гладковський журналістам, він «провів жахливу ніч у карцері». З його слів, він сам наполягав, щоб справа дійшла до суду щонайшвидше – адже йому «нічого боятися».

Гладковський приніс до суду багато документів. Пояснив, що це його податкова декларація. Мовляв, там все є і претензій до нього не може бути.

Так само щодо розкрадань в оборонці: каже, що «доказів по мені нема».
18 жовтня НАБУ повідомило Гладковському про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем – ред.) та ст. 366-1 (Декларування недостовірної інформації – ред.) Кримінального кодексу України.

Як зазначили у САП, встановлено, що експосадовець використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він є кінцевим власником, а саме – ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".
За даними САП, Гладковський забезпечив включення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю коштом державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами в дочірнього підприємства «Автоскладальний завод № 2», що входить до складу ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

Як наслідок, державі було завдано понад 10,62 млн грн збитків, зазначають у САП.

Крім того з’ясувалося, що колишній посадовець не задекларував доходи дружини від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці за 2016-2018 роки, додали у відомстві.

Водночас у компанії «Богдан Моторс» заявили, що закупівля автомобілів «Богдан 63172» відбувається у повній відповідності з чинною редакцією постанов Кабінету міністрів України № 517 та № 464, які регламентують весь порядок формування ціни під час здійснення державного оборонного замовлення.

17 жовтня на Бориспільській трасі в Київській області затримали колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського.

У лютому команда журналістських розслідувань Bihus.Info опублікувала розслідування, в якому стверджувалося, що Ігор Гладковський, син Олега Гладковського, за допомогою фірм – «прокладок» поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі за завищеними цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн. САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених журналістами фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері. Гладковський був звільнений з посади першого заступника секретаря РНБО указом президента Петра Порошенка 4 березня.

У липні 2019 року Гладковський знову очолив корпорацію «Богдан», президентом якої він був з моменту її створення в 2005 році до призначення на держслужбу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Свинюк Показати IP 19 Жовтня 2019 08:45
Вже голодування закінчив?
народна прокуратура Показати IP 19 Жовтня 2019 10:17
Подібні випадки мають стати показовим прикладом для всіх бізнесменів. Якщо ти успішний бізнесмен і думаєш, чи йти на державну службу, враховуй, що це зовсім інша сфера діяльності, яка не переслідує мету отримання прибутку. Бізнесменам це тяжко усвідомити, бо у них інша мотивація діяльності. І корисливий мотив на держслужбі призводить до тюремних нар.
777 Показати IP 19 Жовтня 2019 11:53
Ты ж мой красивый свинарчук. Небось когда бюджет пилил да бабки ныкал рожица повеселее была?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus