USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд у справі звільнення волинського даішника зірвали

11 Липня 2014 15:50
У середу, 9 липня, відбулося друге судове засідання щодо розгляду позову колишнього працівника УДАІ у Волинській області Тараса Ділая до УМВС у Волинській області. Про це повідомили у прес-службі Самооборони Майдану Волині.

Нагадаємо, Тарас Ділай вимагає поновлення його на посаді та в правоохоронних органах, а також компенсації коштів, які він не отримував під час вимушеного пропуску роботи.

На засідання завітали й активісти Волинської та Львівської Самооборон Майдану. Також з’явився уже й представник позивача, щоправда, сам позивач так і не з’явився на засідання уже вдруге. Представниця Ділая розпочала апелювати до того, що в Управлінні не було видано наказу, де б конкретно вказувалося прізвище та ім’я позивача, тож позивач не був зобов’язаний їхати на Схід і відповідно не саботував свою роботу.

Натомість юрист УМВС у Волинській області Оксана Забожчук повністю заперечила позовну заяву. Для уточнення деталей справи головуючий суддя Ростислав Кузан Львівського окружного адміністративного суду почав задавати їй запитання. На останнє, зокрема, почали реагувати присутні активісти. Мовляв, суддя задає запитання юристці не по суті і тим самим є заангажованим. Розпочалися викрики з залу. Першим не витримав голова громадської організації «Я – Львів’янин», колишній сотник Майдану, координатор першого батальйону Нацгвардії Андрій Антонищак.

Через це суддя його вигнав із зали суду. За ним послідували ще кілька активістів. Опісля ж вони повернулися до зали суду і знову почали висловлювати свої думки щодо заангажованості судді Кузана.

Так, судове засідання було припинене. Наступний розгляд справи суддя переніс аж на 3 вересня на 11:00. Активістів обурило те, що призначення цієї дати є порушенням терміну розгляду справи. Тому вони пішли до кабінету голови суду Віталія Тертичного. Той заборонив відео зйомку розмови і сказав, що нічого не вдіє проти його підопічного судді і повідомвив, що з 12 липня він іде у відпустку. Натомість запропонував активістам писати скаргу за неправомірні дії Кузана до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Нагадаємо, ще один звільнений міліціонер, Гнатюк Сергій Володимирович, вважає, що його звільнення безпідставне. Суд, який відбувся вчора, 10 липня, не з’ясував, чи законно звільнили даішника Сергія Гнатюка, який не поїхав на схід.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Волинянка Показати IP 11 Липня 2014 16:31
Я взагалі в паніці!!!Тих ледацюг допустили вже і в суді вказувати що робити,вже навіть і немає куди звернутись за справедливістю.Керівництво УМВС Волині добре їм платить на поїздки до Львова.Ви мені поясніть за що ті активісти живуть як вони ніде не працюють???
НЕЛУЧАНИН до Волинянка Показати IP 11 Липня 2014 16:34
а тобі ще може ключ від квартири дати ? багато будеш знати - скоро постарієш.
лучани Показати IP 11 Липня 2014 16:48
Хабарник даїшник хватає наглості вимагати поновлення на роботі.
иван Показати IP 11 Липня 2014 16:51
може б шпига немудрував? яке б рішення суді небуло воно повинно бути виконано ! шоо то за посиденьки в залі судового засідання ? суддя ще так стримано себе поводить но може і по закону дати команду і навести порядок :
Магнат Показати IP 11 Липня 2014 18:15
Українську Феміду так залякали,що вони вже не на закон дивляться а на те як їм правий сектор скаже так і робляТь щоб залишитися на посаді а не бути біля тих Даішників....
Лучанин Показати IP 11 Липня 2014 18:19
ДАІшникам комфортніше оббирати водіїв на місці ніж з ризиком їхати на Донбас
Анонім до Лучанин Показати IP 11 Липня 2014 19:46
коментар було видалено
Лучанин Показати IP 12 Липня 2014 03:02
От вони вказують, щоб судді поскидали мантії і пішли з автоматами на схід. Викає питання, а якого хрена ці так звані самопроголошені активісти роблять на заході а не на сході, невже хворі? Напевно що на голову.
Анонім Показати IP 12 Липня 2014 07:11
Наші ДАІвці тільки брити водіїв хочуть, а більш іх ні з чим не чіпайте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus