USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Суд відпустив ще одного фігуранта справи Роттердам+

21 Серпня 2019 18:57
Солом’янський суд Києва відмовився арештувати фігуранта справи «Роттердам+», ексначальника відділу управління енергоринку НКРЕКП Володимира Бутовського.


Про це пише Українська правда з посиланням на Центр протидії корупції.

Бутовського звинувачують у пособництві при прийнятті формули «Роттердам+».

13 липня він залишив Україну і полетів в турецький курорт Бодрум. На засідання суду Бутовський не прийшов.

Прокурор просив обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Адвокат підозрюваного наводив ті самі аргументи, що й у справі голови Нацкомісії Дмитра Вовка. Мовляв, у його клієнта немає статусу підозрюваного і його не оголошували в міжнародний розшук.

Згідно з сайтом МВС, Бутовського з 14 серпня оголосили у розшук, як особу, яка переховується від органів досудового розслідування.
20 серпня Солом’янський суд відмовив у арешті ексголови Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитра Вовка, підозрюваного у так званій справі «Ротердам+».

Дмитро Вовк очолював НКРЕКП з 30 грудня 2014 року по 30 травня 2018 року. Володимир Бутовський у цей час був начальником відділу управління енергоринку Нацкомісії.

У березні 2016 року Нацкомісія затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію в ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля. Згідно з новою методикою, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації рахується за формулою «вартість вугілля у порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну».

Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації ДТЕК Ріната Ахметова і державне «Центренерго», стали продавати електроенергію дорожче.

8 серпня детективи НАБУ у справі «Роттердам+» повідомили про підозру шістьом особам, зокрема Вовку та Бутовському.

За даними слідства, Вовк за попередньою змовою з групою інших осіб розробили та у 2016 році прийняли необґрунтований регуляторний акт, так звану «формулу Роттердам+». Цим документом вони створили умови для штучного зростання ціни продажу електричної енергії на Оптовий ринок електроенергії, чим завдали державі збитків на 18,9 мільярда гривень.

НАБУ не знайшло документального підтвердження того, що вугілля в Україну за формулою «Роттердам+» потрапляло морем з Роттердама в заявлених обсягах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus