USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Львову примусово передали ділянку під сміттєпереробний комплекс

27 Січня 2017 15:54
Львівській міськраді сьогодні примусово передали під сміттєпереробний комплекс ділянку, про яку вже було відомо, однак мерія на неї чомусь не претендувала.

Про це 27 січня на брифінгу у Львові повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відповідаючи на запитання журналістів, передає Zik.

«Коли Львівська міська рада не подавала заявку на цю ділянку, ми вирішили, що треба приймати рішення і примусово передати цю ділянку Львівській міській раді», – повідомив Гройсман.

Прем’єр кілька різав підкреслив, що поводження з ТПВ – це «зона відповідальності міської влади», а держава може лише допомагати.

«Я Андрію Івановичу сказав: я можу допомагати, але не можу управляти цим процесом. Це питання Львова, міського голови Львова, команди Львівської міської ради, депутатського корпусу при допомозі ОДА та обласної ради», – наголосив прем’єр-міністр.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий заявив: «Це буде не тільки для Львова, буде регіональний полігон. Навколишні райони також будуть туди возити. Це ми робимо для всіх. Ми будемо помагати усім, шановні друзі. Це християнський обов’язок – помагати». Ці слова викликали сміх у більшості присутніх журналістів.

Голова ЛОДА Олег Синютка у свою чергу зазначив: «Я так розумію, що міський голова взяв – тепер залишилося зробити».

Додамо, сьогодні під час візиту до Львова Володимир Гройсман дав доручення Львівській ОДА передати Львову земельну ділянку на території Яворівського ДГХП «Сірка» прощею 12,5 га.

На початку листопада 2016 року Львівська ОДА запропонувала три ділянки під сміттєпереробний завод та новий полігон ТПВ. Водночас, Львівська міськрада не претендувала на ці ділянки, а заявляла про самостійні пошуки землі.

Як повідомлялося, мер Львова Андрій Садовий звернувся з проханням до депутатів Луцької міської ради посприяти з вирішенням проблеми львівського сміття. Так, львів’яни просили, аби Луцьк прийняв у 12 тонн, що бодай якимось чином покращить ситуацію з вивозом сміття.

Варто додати, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії розвозили по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні. Автівки з львівським сміттям, яке ось уже кілька місяців активно “розтягують” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського. До слова, нещодавно відходи зі Львова виявили у селі Лісопіль Костопільського району, що у Рівненській області, а на Малашівське сміттєзвалище, яким користується Тернопіль, найняли цілодобову охорону. Причиною такого кроку стало кількаразове несанкціоноване вивезення сміття зі Львова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сераховичі Показати IP 27 Січня 2017 16:23
Садовий " помагає" і буде "помагати"- сміттям! А що такі гонорові львів"яни? Нормальний мер пішов би з посади за власним бажанням...
ку до Сераховичі Показати IP 27 Січня 2017 18:26
садовий сци..н!
123 Показати IP 27 Січня 2017 18:20
Тепер залишилося те, що Садовий вміє - "Візьми і зроби"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus