USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Відвели суддю Артиша, матеріали справи якого опинилися у голови Луцького міськрайонного суду

5 Жовтня 2017 11:56
Суддю Луцького міськрайонного суду Ярослава Артиша, матеріали зі справи якого опинилися у сейфі голови суду Михайла Квятковського, відсторонили від слухання.

Суддя В’ячеслав Покидюк задовольнив клопотання про відвід судді у справі аграрія Степана Москвича. У рішенні суду йдеться – підсудний дійсно має об’єктивні підстави сумніватися у неупередженості Артиша, йдеться у сюжеті «Аверсу».

Матеріалами із провадження, яке слухав його колега, Квятковський намагався шантажувати журналістів телеканалу«Аверс». Голова суду не заперечує, що матеріали він здобув саме для того, аби впливати на працівників «Аверсу». Адже, на його думку, півроку тому журналісти зробили необ’єктивне розслідування з приводу кримінальних проваджень, у яких він виносив вироки.

Нагадаємо, раніше голова міськрайонного суду продемонстрував журналістам диск з записами телефонних розмов, у яких нібито хтось домовляється про висвітлення сюжетів, які транслює «Аверс». Ці записи містяться у матеріалах кримінального провадження, що веде суддя Ярослав Артиш. Справа доволі неоднозначна. Суд триває кілька років, а вироку досі немає. Попри це Михайло Квятковський сам просив кореспондентів оприлюднити записи розмов, які є матеріалами цього кримінального провадження.

Журналісти опублікували 15-хвилинний запис, у якому звучать голоси невідомих чоловіків і жінок, йдеться про земельні паї, хтось комусь порізав шини, якийсь чоловік розповідає про пригоду знайомим і просить на допомогу журналістів «Аверсу».
Після оприлюднення розмов телеканал написав скаргу у Вищу раду правосуддя на голову Луцького міськрайонного суду Михайла Квятковського. Адже Квятковський порушив Закон України про судоустрій та статус суддів. У законі йдеться про те, що кожен суддя при здійсненні суду є незалежним.

Степан Москвич, з чийого кримінального провадження матеріали опинилися у сейфі Михайла Квтяковського, не вірить тепер в об’єктивність головуючого судді Луцького міськрайонного суду Ярослава Артиша і оголошує йому відвід.
Під час засідання суддя В’ячеслав Покидюк, який слухав справу про відвід, надав можливість Артишу пояснити, яким чином матеріали провадження з його сейфу опинилися у сейфі судді Квятковського.

Як зазначив Ярослав Артиш, йому невідомо, звідки в голови суди стенограми, проте він запевнив, що попри такі неоднозначні і незаконні обставини з його справою він абсолютно незалежний і на його вирок ніхто не вплине.

Слово для виправдання попросив і Михайло Квятковський – у справі по відводу Ярослава Артиша він виступає як свідок. Головний суддя відверто каже – ці телефонні розмови він отримав для того, аби впливати на телеканал «Аверс». На думку Михайла Квятковського, телеканал зробив необ’єктивне розслідування про кілька справ, у яких він був головуючим.

Суддя розповідає, що йому допомогла довірена особа, якій він, як стверджує, доручив записати ці розмови. Тим часом головний фігурант кримінального провадження, матеріали з якого пішли по руках, шокований такою ситуацією. Підсудний так і не дізнався, яким чином диск з’явився у Квятковського, адже той не назвав людей, які йому буцімто допомагали. Степан Москвич не вірить жодному слову Квятковського і вважає, або Артиш сам передав записи Квятковському, або голова суду викрав диск.

Зрештою В'ячеслав Покидюк вирішив, що у Степана Москвича справді є причини сумніватися в об’єктивності судді Артиша. За його рішенням судді дали відвід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кореш Артиша Показати IP 11 Березня 2021 09:19
Хтось сумнівається, що Артиш сам передав диск з сейфа голові суду?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus