USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Свято Стрітення та панахида по афганцях у Луцьку

16 Лютого 2014 16:35
Велике двунадесяте свято – Стрітення Господа нашого Іісуса Христа – відзначала 15 лютого Православна Церква. З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта Божественну Літургію у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька очолив голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук. Йому співслужили клірики храму, - повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Під час Літургії священнослужителі також помолились за спокій душ воїнів загиблих у Афганістані. Так, 15 лютого 2014 року, саме в день свята Стрітення Господнього, в Луцьку відзначили 25-ту річницю виведення військ з Афганістану.

Після прочитання Євангелія отець Валентин звернувся до вірних зі словом проповіді, в якому наголосив, що подія, яка відбулась в Єрусалимському храмі, коли Пресвята діва Марія та праведний Йосип Обручник принесли туди, згідно Старозавітнього Закону, Богомладенця Христа, якого побачив і взяв на руки праведний старець Симеон є зустріччю Старого і Нового Заповітів. Старого Заповіту – в особі старця Симеона, який жив вже 300 років, адже йому було провіщено ангелом, що він не помре допоки не побачить Месію.

І Нового Заповіту в особі Господа нашого Ісуса Христа, який увійшов до Єрусалимського храму.

Батюшка також наголосив на важливості особистої зустрічі із Богом в житті кожної людини. «Головною ознакою того, що людина дійсно пережила зустріч із Богом є те, що від неї сходить любов, що біля неї добре іншим людям», - підкреслив отець Валентин.

Після Літурігії відбулось освячення свічок. «Ці свічки прийнято запалювати, коли ми молимось про Божу милість до нас в час негоди, природних катаклізмів. Тепло свічки символізує силу нашої віри. А світло від свічок, які ми сьогодні освячуємо нагадує нам про Господа нашого Ісуса Христа, який є Світлом для світу», - зауважив протоієрей Валентин Марчук.

Варто зауважити що до храму цього дня прийшло багато вірян.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus