USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Свято закладів профтехосвіти – у центрі Луцька

3 Червня 2016 15:43
Майстер-класи, ярмарок та благодійність: педагоги та вихованці закладів профтехосвіти з усієї Волині зібралися у Луцьку.

Свято професійно-технічної освіти відбулося на Театральному майдані у Луцьку 3 червня.

У рамках заходу свою продукцію презентували заклади профтехосвіти з усієї області. Окрім цього відбувалися майстер-класи професійного спрямування, виступи учасників художньої самодіяльності та виставки технічної творчості учнів. Лучани мали змогу придбати продукцію вихованців волинських закладів профтехосвіти за помірними цінами та дізнатися про особливості цьогорічної вступної кампанії.

Студент першого курсу ДПМ Луцького ВПУ будівництва та архітектури Дмитро Цимбалюк розповів, що у рамках ярмарку представляють роботи з художньої кафедри мистецтв, відділу кераміки, виробництва художніх виробів з дерева, художні роботи та столярні вироби. Найбільшим попитом, з його слів, сьогодні користуються речі, що мають практичне застосування, наприклад різноманітний посуд.
Майстер виробничого навчання професії електрогазозварник Нововолинського ПТУ №11 Тарас Снігарук повідомив, що сьогодні на виставку привезли мангали та інші металеві вироби, які власними руками виготовили студенти навчального закладу. Найпопулярнішими серед них є знаряддя сільського господарства, а також шампури, адже нині чимало волинян збираються на відпочинок на природі. Кулінарні вироби (торти, пиріжки, рулети) під час ярмарку розкупили за лічені години. Цьогоріч у навчальний заклад набиратимуть на базі 11-го класу на спеціальності продавців, зварників та кухарів, продавців, верстатників, електрогазозварників на базі 9-го класу.
Представники Технічного коледжу ЛНТУ презентували вироби студентів та учнів, виготовлені під час уроків виробничого навчання. Це продукція спеціальності «швачка-вишивальниця», постільна білизна, а також продукція флористики, вишивка, продукція спеціальності «дизайн картини». Для усіх охочих проводили майстер-класи з флористики та виготовлення листівок. Як пояснила заступник директора з навчально-виховної роботи Ірина Свірська, усі отримані кошти відправлять бійцям АТО.
Майстер виробничого навчання Маневицького професійного ліцею Людмила Солобчук розповіла, що заклад виробляє здебільшого продукцію з деревини, зокрема меблі, аби завоювати ринок. Під час ярмарку ця продукція користується попитом, адже використовують натуральну деревину, що забезпечує відмінну якість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Працівник ПТО Показати IP 3 Червня 2016 17:08
Все гарно.... А як з фінансуванням на новий навчальний?
пто Показати IP 3 Червня 2016 17:14
вітаємо всіх освітян ПТО з професійним святом!!!! Наснаги, здоров"я, успіхів та достойної заробітної плати! За нами майбутнє!
rr Показати IP 3 Червня 2016 18:58
і тут свірська всунулась. ще якби вона шось робила, а не панти ганяла
працівник до rr Показати IP 6 Червня 2016 08:50
Правильно ви себе іменували вчителько ГГ. Якби не Свірська, то ви б не мали і де свою юбчину протирати. Якщо працювати на благо колективу - це панти, то мені навіть соромно назвати одним словом вашу роботку в навчальному закладі. Тай хватить вже заздрити чийомусь успіху не дешевіть себе вже так!
Міс Будятичі Показати IP 3 Червня 2016 21:47
А де-то ділась Плахотна? Чому немає її фото? Злякалась, що працівники ПТУ порвуть її , як тузік грілку?
василиса Показати IP 3 Червня 2016 22:21
Знакомі обличчя - Ми халенкова - трохи осунулась, постаріла
Пту Показати IP 13 Червня 2016 16:07
Найкращими з усіх, особисто на мою думку, були учні та майстри в/н Луцького ВПУ ! На високому рівні організували виставку-ярмарок...
по темі Показати IP 4 Січня 2018 19:06
гпз 26 грудня 2017 року, 21:14 - Відповісти 0 Хтоб що не говорив, а найкраще було при Валерію Миколайовичу.майстри мали по дві ставки.і всі вчителі години мали і набір учнів був і ремонт училища був.Якби не гуртожиток - училище сьогодні процвітало теоретично відносно 30 грудня 2017 року, 00:51 - Відповісти 0 Не тільки по словах ...? ,.ай по ділах ..., ще й по діяніях ... *********** , справедливий БУДЕ СУД . *********** люті звірі , ... прости Господи ! свідомо гадять,- роблять процвівшим нелюди , чужинці , стараннями загарбників прогнившим ... Спопеляють ще одну сторінку з "книги життя училища" славного чи вже безславнаго минулого ... Кого неугодного "владці" відомою від нечистих практикою , " сплавляють " ? ... знову є звільнений ... , щоб далі й надалі до своєї нечисті / нище дна подонки/ "загружати нечистю зі смітника" до самого "перебору - перегрузу " й мовчки ... ІДЕМ НА ДНО ! ! ! ? ? ? директоріада

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus