USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Свято жінок чи радянські пережитки: як лучани ставляться до 8 березня

8 Березня 2015 19:00
Попри те, що в країні намагаються залишити у минулому радянські свята, лучани сприймають 8 березня, як, передусім, свято весни та жіноцтва.

Яким чином мешканці міста ставляться до традиції святкування міжнародного жіночого дня, з’ясовувало Інформаційне агентство Волинські Новини.

Цього дня вулиці міста заполонили чоловіки із квітами та закохані пари. Не складно зауважити, що 8 березня, незважаючи на те, що Україна поступово відмовляється від свят радянських часів, міжнародний жіночий день для лучан залишається звичним святом весни та жінок.



«Я сьогодні привітав навіть кондуктора в тролейбусі», - зізнається лучанин Сергій. Він зазначив, що цього дня вітає усіх знайомих жінок, не сприймаючи це свято радянським, адже його ще до створення Радянського Союзу запровадила Клара Цеткін. Щоправда, чоловік не зауважив про дійсне походження свята. З його слів, якщо жінки зараз, попри емансипацію, відчувають себе пригнобленими, їх потрібно шанувати. Хоча, каже, жінкам варто приділяти увагу щодня. Якщо вони вигадали цей день, коли їх потрібно шанувати по-особливому, нехай мають це свято, - переконаний Сергій.



Як розповів інший мешканець міста Тарас, 8 березня – це, безперечно, свято жінок, тож привітати їх – обов’язок чоловіків. На його думку, кожен чоловік повинен привітати жінок у цей день відповідно до своїх фінансових можливостей. Свято сприймається не як щось радянське, а, швидше, як день жінок, тож він вітатиме сьогодні свою дружину.



«Це нормальне жіноче свято, щоб привітати кохану або матір», - вважає Іван.

Чоловік бачить цей день як свято весни та жінок, без радянської ідеології. З ним погоджується Оля, яка вважає, що це добре, що таке свято досі існує. На її думку, варто, аби чоловіки бодай один день на рік не забували про жінок.



Патріотичні мешканці міста також нормально сприймають святкування свята весни.

Так, Тарас визнає, що подібне свято офіційно відзначають лише в країнах СНД проте, з його слів, свято гарне, особливо, коли погода така сонячна, як сьогодні і можна вийти на прогулянку із коханою. Він розповів, що вітає у цей день маму, бабусю та свою дівчину. Водночас, він підтримує скасування Дня захисника вітчизни 23 лютого, адже 14 жовтня, свято Покрови – день створення УПА – справжнє козацьке свято для українців. Іра ставиться до відзначення 8 березня позитивно, адже це свято не релігійне, а почути вітання та погуляти у перші сонячні дні весни завжди приємно.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Дочка Степана Показати IP 8 Березня 2015 19:05
СоФки!!!! ФУУУУУУУ!!!!!
мішка Показати IP 8 Березня 2015 19:26
о таргоній засвітився, ай кавалєр!
???? Показати IP 8 Березня 2015 20:01
.....варто, аби чоловіки бодай один день на рік не забували про жінок - scho z ce za cholowiku tebe okryzajyt ???
Керол Показати IP 8 Березня 2015 20:01
Та гарне свято, що там говорити, можна просто святкувати весну як зародження всього нового та чогось незвичайного))) А ще гарна можливість підзаробити квітковій мафії)))
Анонім Показати IP 8 Березня 2015 21:19
Женщина рассказывает подругам: - Мой муж предложил мне подарок на 8 Марта, чтобы его название начиналось на букву «ш». Я выбрала шубу, шапку, шампанское, шумочку, шапожки, шолотые шерёжки и шеребристый «Шевроле».
йопрст Показати IP 8 Березня 2015 22:46
Ну забороняйте вже все і скоріше і залишайте лише Бандеру і Шухевича!:)
Роза Анакойхер до йопрст Показати IP 8 Березня 2015 22:53
Тебе очевидно сама Клара Цеткін вітала, тому так переживаєш? Жінок потрібно поважати цілий рік а не тільки в річницю демонстрації проституток
Айдар Показати IP 8 Березня 2015 23:15
Долой фашизм! И Ленин такой молодой и юный октябрь впереди!!!
Ковель Показати IP 9 Березня 2015 09:57
ЦЕ ЗРАДА НАС ЗЛИВАЮТЬ!!!
горохівчанка Показати IP 9 Березня 2015 12:58
Іринка - гарненька, розумниця і добра дівчина-україночка
Anonymous Показати IP 9 Березня 2015 14:22
вот ехал я в маршрутке вечером 8-ого марта и вижу по всему ценру сидят на лавочках девушки сами и просто курят думая куда ж им податься в какой клубец , а клуб не заполнит пустоту даже в праздник ....
Українець Показати IP 10 Березня 2015 00:15
Ніде, окрім совка такого свята немає!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus