USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Перейменування вулиць у Луцьку відклали

31 Жовтня 2018 18:05
17 вулиць і два провулки в Луцьку, відповідно до вимог про декомунізацію, мають отримати нові назви. Остаточний список ще доопрацюють.

Про це йшлося під час засідання 48-ї сесії Луцької міської ради 31 жовтня.

Попередньо відбулося засідання комісії щодо перейменування вулиць, і чимало з них мають одержати нові назви у зв’язку з декомунізацією. Перелік цих вулиць був раніше поданий на громадське обговорення.

Депутат Микола Федік нагадав, що список вулиць, які підлягають перейменуванню, затвердили ще у 2016 року. Він наголосив, що варто перейменувати вулиці до кінця грудня цього року, аби з наступного, коли заплановано проведення виборів, усі вони отримали нові назви, а відповідні зміни були внесені до даних щодо місця проживання виборців.

Своєю чергою, представниця Інституту національної пам’яті Леся Бондарук зазначила, що брала участь в усіх засіданнях щодо перейменування вулиць. Вона повідомила, що має лист, підписаний головою ІНП Володимиром В’ятровичем щодо того, що вулиця Ярощука обов’язково має підлягти перейменуванню, оскільки постать Юхима Ярощука є досить суперечливою.
Радник міського голови, депутат Ігор Поліщук підкреслив, що до перейменування вулиці, зокрема й Ярощука, потрібно підійти виважено. Тож він запропонував зняти питання з розгляду, доопрацювати його, та запропонувати на розгляд через місяць-два.

Список вулиць, які планують перейменувати: вулицю Боженка в мікрорайоні Гнідава пропонують перейменувати на Магістральну; Говорову (Дубнівський мікрорайон) – на Павла Чубинського; Корнійчука (мікрорайон Цукрового заводу) – на Валерії Новодворської; Красовського (мікрорайон Красне) – на Галини Коханської (учасниці визвольної боротьби ОУН-УПА); Молодогвардійську (мікрорайон Цукрового заводу) – на Межову (оскільки вулиця розташована на межі міста); Нікішева (Дубнівський мікрорайон) – на Михайла Вербицького (композитора, автора музики Державного Гімну України); Панфілова (мікрорайон Центральний) – на Повстанську; Революційна (мікрорайон Красне) – на Акацієву; Макаренка (мікрорайон Красне) – на Долинну; Островського (мікрорайон Центральний) – на Сірої дивізії; Шевцової (мікрорайон Красне) – на Новоброварну; Папаніну (мікрорайон Теремно) – на Арсена Річинського (композитора, краєзнавця, громадського, церковного та політичного діяча); Ярощука (мікрорайон Центральний) – на Святого Миколая; провулок Червоноармійський (мікрорайон Вишків) – на Черешневий; Воїнів-Інтернаціоналістів (мікрорайон Завокзальний) – на Воїнів-афганців; Федорова (мікрорайон Завокзальний) – на Воїнів-добровольців; Гастелло (мікрорайон Красне) – на Люблінську (на честь польського міста-побратима Луцька Любліна); Ватутіна (мікрорайон Красне) – на Ліщинову (повернення старої назви).
Проект рішення про перейменування вулиць депутати міськради не підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Реаліст Показати IP 31 Жовтня 2018 20:26
З якого часу слово якогось лемка В'ятровича є вирішальним? А на громаду, яка проживає у місті - наплювати?
Клаус Показати IP 31 Жовтня 2018 21:48
Що значить постать Ярощукуа неоднозначна???? З ЯКОГО ЧАСУ ПАН В"ятрович почав давати оцінки моральним та діловим якостям наших волинян. Задовбали вже організовані злочинні угрупування які посилають на Волинь наші можновладці, аби грабувати ЇЇ багатства та гнобити полішуків.Цей хоч користь зробив Волині, краю де народився та вмер. А святий Миколай на мою думку не потребує увічнення, це Вселенська постать!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Прикріпити файл

Система Orphus