USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Тіні незабутих предків» - кіно для побачень, - режисер. ФОТО

19 Листопада 2013 16:54
Новий український містичний фільм «Тіні незабутих предків» презентували сьогодні в приміщенні розважального комплексу «Адреналін-Сіті» у Луцьку. Поспілкуватися із журналістами та кінолюбителями завітали і актори, які грали головні ролі у трилері, і режисер.

Зйомки творіння режисера Любомира Левицького проходили частково на території Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, частково - у Карпатах. Головним оператором стрічки обрали Марка Еверлі, який брав участь у зйомках відомого фільму «Сутінки».




Творці фільму поєднали в сюжеті минуле і сучасність. Згідно з давньою легендою, дев’ять могутніх мольфарів заснували Коло Сили, аби не дозволити темним силам та духам заволодіти світом. Усю карпатську нечисть маги ув’язнили у Книгу Тіней, яку запечатали магічним символом - Згардою. Студент Іван, сам того не бажаючи, випадково розбиває експонат університету, що і був тією самою Згардою. Таким чином, на ньому та на тілах його восьми друзів з’являються страшні мітки, за якими полює один із демонів, якого так і не вдалось закрити у Книзі Тіней. Аби врятуватися від неминучої загибелі, студенти вирушають у гори на пошуки останнього з мольфарів. Лише він знає, як зарадити біді…




Зі слів режисера фільму Любомира Левицького, «Тіні незабутих предків» - виключно комерційний проект:
«Це звичайний розважальний фільм, яких має бути десятки. Але без моралі кіно порожнє, тому у стрічці присутні певні меседжі, зокрема, не забувати думати про інших, боротися з власним егоїзмом. Ми хотіли по-максимуму наблизити фільм до голлівудських стандартів. Не можна нашим глядачам відразу давати велику дозу українського, потрібно привчати до свого поступово», - запевняє творець «Тіней».



На думку творців стрічки, стан українського кіно «не дуже хороший», тому що бракує професійних сценаристів.
До слова, на зустріч із волинськими журналістами знімальна група прибула ледь не в повному складі. Режисер та актори заходили до приміщення у найкращих голлівудських традиціях – по червоній доріжці.



Фільм показуватимуть у ста кінотеатрах України, що є своєрідним рекордом. Режисер вважає, що це свідчить про голод українців до свого кіно.

«Виявляється, людям все-таки була потрібна якість», - зазначив він.



До речі, під час прес-конференції внук легендарного актора Богдана Ступки Дмитро спростував міфи про те, що він - «завидний жених серед столичних панянок»:

«Ніякий я не гламурний кавалер, у мене вже є кохана дівчинка», - зізнався він.




















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
анонімус Показати IP 19 Листопада 2013 19:14
цікаво бачити акторів фільму в місці, де до цього цей фільм дивився

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus