USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Тріщини в асфальті та бордюри у воротах: новенька дорога в Прилуцькому

21 Листопада 2017 12:19
Дорога в Прилуцькому - бракована. Купи землі горе-працівники залишили просто на людських подвір'їях, а нещодавно зроблене дорожнє покриття розсипається на очах, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

У Прилуцькому мешканці вулиці Богуна готуються до зими з острахом: проблемою для людей стала новенька дорога. Зі слів місцевих мешанців, її зробили за принципом «для сільської місцевості підійде».

Новий афальт у селі вже вкрився тріщинами та розсипається на очах. Крім того, на перехресті, яке веде у вулицю, де одразу п'ять будинків, дорожники становили бордюр, а на узбіччі залишили гори землі. Після такого ремонту тоне у багнюці і дитячий майданчик.

Жителі громади розповідають, що написали звернення до Луцької міської ради. Мовляв, вона має контролювати, як ремонують дорогу в Прилуцькому. Та додають, що депутати сільради навіть не знають, хто виконує роботи. Натомість дехто з місцевих зауважує, що влада на місцях теж має бачити, що робиться у їхньому ж населеному пункті.

«Арчибасов (Валентин Арчибасов – сільський голова Прилуцького, ред.) або хтось його кришує, або хтось тисне на нього. У лікарню наші діти йдуть до Луцька, до школи та содочків також туди. А він каже, що податки в міський бюджет «платити не буде», - розповідає місцевий мешканець.

Як вдалося з'ясувати журналістам, дорожні роботи у Прилуцькому виконує ПП «Ространс». Виконавця робіт визначали через сервіс «ProZorro». Згідно з документами, фірма-переможець пропонувала найвищу вартість на виконання робіт. Замовником робіт вказана Прилуцька сільрада, тож, відповідно, саме вона мала б контролювати хід та якість виконання робіт.

Проте, як розповів сільський голова журналістам, він ще в курсі того, що відбувається на вулиці Богуна.

«Я там проїжджав, а так щоб ходити і приглядатися, то не приглядався», - каже Валентин Арчибасов. Та додав, що для оцінки ситуації треба викликати комісію. Проте, коли саме буде скликана ця комісія, сільський голова розповісти не зміг.

Тож в результаті, дорога низької якості є, а відповідальних не знайти. Натомість місцеві депутати навіть не знають, що виконавці робіт, зі слів місцевих, пропонували за 700 гривень в їх кишеню вимостити заїзд у двір. А хто не заплатив – отримав бордюр у воротах.

Про об'єднання з Луцьком у Прилуцькому не говорить лише лінивий. Цією темою спекулюють на всі боки. Мовляв, перед містом стоять вимоги, і дорога серед них.

На такі заяви у Луцькій міській раді реагують з подивом, та пояснюють, що об'єднання - взаємовигідний процес. І є не вимоги, а спільні проекти. Та додають, що ремонт дороги було виконано на умовах спів фінансування, і з міського бюдету на неї, фактично, дали гроші, які вже певній фірмі спрямувала саме сільська рада. Зауважимо, таким підходом у Луцькій міській раді шоковані, адже 2 мільйони з бюджету спрямували на дорогу в Прилуцькому, натомість гроші виявилися просто «викинутими на вітер».

Детальніше дивіться у сюжеті:
Нагадаємо, раніше депутати Прилуцької сільської ради підтримали проект рішення про звернення до Луцької міської ради з ініціативою об’єднання в територіальну громаду. Проте, його забракував сільський голова Валентин Арчибасов, наклавши на нього вето.

Як розповідав раніше депутат Волиської облради Олександр Омельчук, можна здогадатися, що вказівки про блокування об’єднання з Луцьком Валентин Арчибасов отримує від перших осіб Волинської ОДА. Олександр Омельчук переконаний, що думка жителів Прилуцького давно сформувалася – 90% їх працюють у Луцьку, їхні діти відвідують міські школи, користуються міськими маршрутними автобусами. А накладення вето на рішення – це особиста думка сільського голови, навіяна очільниками облдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
231 Показати IP 21 Листопада 2017 12:59
Сільська рада замовник робіт, а голова сільради нічого не знає... дивина якась-). Моя Вам порада, мешканці села Прилуцьке, пишіть заяву в прокуратуру щодо факту розтрати грошей громади на не якісний ремонт, ну і придивіться до свого голови...
Марія до 231 Показати IP 23 Листопада 2017 13:52
Не хотілось починати з прокуратури, але так і буде. Будемо писати заяву і на тих хто робить дорогу і на Арчибасова. Якби він свої гроші заплатив, то стояв би при тих горе-майстрах цілодобово, а державні розтринькали, а він не "приглядався". І чому дорогу асфальтували вночі і під час дощу? Кажуть "бо так в європі роблять" . До Європи Вам, шановні, ой як ще далеко. Вдень по цій вулиці машин менше їздить, а ввечері, коли всі повертаються з роботи ,вулицю перекривали і саме кипить робота. Як стемніє - ніхто не бачить, як вони і що роблять. Взагалі треба цю "шайку-лейку" розігнати. А за привласнені гроші людські притягнути до відповідальності. Начальника от тільки їхнього хтось, напевно, добре кришує, бо дуже вже впевнено хамить людям на зауваження.
Є програма Показати IP 21 Листопада 2017 14:27
Є телеканали які покажуть цю ситуацію на всю країну і тоді 3,14дюлєй отримають усі починаючи від міської ради і закінчуючи сільським головою, і вияснити куди пішли гроші за дорогу справа 10 хв будь якого прокурора. Так що хто має дійсно можливості та важелі впливу робіть щось.
Лана Показати IP 21 Листопада 2017 20:45
Довгий час я жила на цій вулиці. І завжди там була така ситуація: міська влада нічого там не робила, бо це територія сільської ради, хоча частина вулиці знаходиться в межах міста (вул. Наливайка). А сільська влада заявляла, що нічого робити не буде, бо більшість мешканців вулиці, що там проживає, працюють у місті. Замкнене коло. Ніби щось зрушилось з місця, але робиться все вкрай безгосподарно. Дуже вражає, що сільський голова навіть не поцікавився, що зроблено.
Мыкола до Лана Показати IP 22 Листопада 2017 09:30
Бо голова живе під Ківерцями, що йому та дорога? Це ж не його вулиця
mexanik Показати IP 22 Листопада 2017 11:36
та ви подивіться на вул Шостий Гін.платити ділянкі роздали, а дорогу навіть на місцевості не відбили. вже 20 років нічого не робиться. навіть щебнем не відсипали. люди їздять як кому вийде. кажуть, що вже і подеяким ділянкам проклали дороги а сільрада навіть проект на дорогу не хоче проплатити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus