USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Це наїзд, – директор пансіонату на Світязі про дії СЕС

21 Березня 2011 09:09
У санепідеміологічній службі стверджують, що директор пансіонату «Шацькі озера» Федір Заяць з 2008 року не виконує їхні приписи та постанови. Сам же директор запевняє, що якби це було так, то працювати упродовж усього цього часу його господарство просто не змогло б.
Директор не пустив перевіряючих у пансіонат?
Санепідеміологи повторно перевірили оздоровчі заклади відпочинку Шацького району за підсумками наради, яку кілька тижнів тому провів голова ОДА Борис Клімчук. Про це стало відомо із повідомлення прес-служби облдержадміністрації.
Що стосується пансіонату «Шацькі озера», то тут, йдеться у повідомленні, «не виконанні приписи щодо покращення якості питної води, встановлення станції знезалізнення води, проведення ремонтних робіт водозабірних споруд та водопровідних мереж».
А перевірку в окремих приміщеннях пансіонату санепідеміологи взагалі не змогли провести, оскільки, запевняють у прес-службі ОДА, директор Федір Заяць відмовився дати до них допуск.
Це стосується харчоблоку, складських підвальних приміщень, обідніх залів, приміщень виробничих цехів, мийної столового посуду.
Також у прес-службі наголошують, що адміністрація пансіонату «Шацькі озера» самовільно, всупереч вимогам Водного кодексу України побудувала дерев’яні одноповерхові будинки відпочинку у 100-метровій прибережно-захисній зоні озера Світязь.
«За невиконання постанов, приписів санепідслужби, неналежне утримання території пансіонату директора пансіонату «Шацькі озера» притягнуто до адміністративної відповідальності», – наголошується у повідомленні.
«Ми – лише філія, а не юридична особа»
Сам директор пансіонату категорично відкидає усі звинувачення і має на все свої пояснення.
«В мене є повністю всі документи, – розповів Федір Заяць. – Ось санітарний паспорт на 2010-й рік. Червень місяць».
Він каже, що не розуміє дій санітарної служби взагалі. І в тому, що представники санстанції не отримали допуск до окремих приміщень пансіонату, за його словами, причина очевидна: вони не повідомили заздалегідь про свій приїзд, як цього вимагає законодавство.
«Якби вони попередили, що приїдуть, то тоді, можливо, прийшла б завідуюча їдальнею і відкрила їм, показала», – коментує директор.
Адже пансіонат «Шацькі озера» – господарство сезонне, пояснює Заяць, тобто робота у ньому починається з 1 червня. А отже, більшість людей зараз не працюють.
«У мене в штаті 10 працівників. Матеріально відповідальні люди в відпустках. А тут приїжджає санстанція в п’ять дня і каже: «Відкрий мені їдальню, я хочу там дивитися». Почекайте, я кажу. Є ж матеріально відповідальна людина, яка може відкрити. В неї ключі від цієї їдальні. Там проходила інвентаризація, і кожен об’єкт зараз опломбований».
Не погоджується Федір Заяць і зі звинуваченнями щодо неналежної якості питної води у його господарстві.
«На сьогоднішній день ми включені у програму по очистці води. Це державна програма. То як ми можемо не виконувати?» – запитує він.
І конкретизує: «За рахунок інвесторів уже на семи об’єктів зроблена очистка води в корпусах. Наш корпус, другий, – восьмий об’єкт. В мене залишилося ще два корпуси, в яких я маю закінчити очистку води, і вже у всьому пансіонаті повністю буде найсучасніша очистка води». Це робить фірма «Міжрегіональна водна компанія».
Крім того, запевняє директор, така пильна увага санітарних служб – не до всіх надавачів послуг.
«Сьогодні ми говоримо про зелений туризм Шацького району. А в якій сьогодні хаті в селі Світязь, Пульмо, в інших селах стоїть очистка води? Та ні в кого ж не стоїть, ніхто їм в колодязях її не перевіряє. А нас же перевіряють сотні разів», – нарікає він.
Невиконані різного роду ремонтні роботи, на які вказують у санстанції, за словами, директора, він і не може здійснити самовільно. Бо, стверджує, його господарство не є юридичною особою, а лише філією.
«Ми – філія ЗАТ «Волиньтурист», що підпорядковується «Укрпрофтур» і далі – Федерації профспілок України. І я як директор напряму не маю права розпочинати жодних будівельних, реконструкційних і інших робіт без дозволів. Це майно, в яке вкладаються великі кошти. Це робиться з дозволу тільки вищестоячих організацій».
«Пансіонат хочуть опустити нижче кімнатного тапочка»
Нічого протизаконного не бачить Федір Заяць і в побудованих у 100-метровій прибережно-захисній зоні озера Світязь дерев’яних будиночках.
«Таку єрунду писати, то треба було хоча би задати мені питання, чиї це будинки», – стверджує він.
Директор запевняє, що це все – робота інвестора, який за 10 останніх років чотири будиночки обшив новим блок-хаусом, встановив у них очистку води, поставив там найсучаснішу каналізацію.
До того ж, за словами Заяця, фірма, яка орендує, має всю погоджену проектну документацію.
«По цьому рік назад приїжджали і перевіряли всі служби. І земельний відділ, і архітектура, і будівельники, і Бог знає хто був. Це ж не моє, – каже директор. – При чому тут пансіонат «Шацькі озера» до того, що 10 років тут вони мали наші будиночки покращити? Вони й зробили так. Вони дотримались цього свого проекту».
Пояснити підґрунтя претензій санепідеміологічної служби до роботи свого господарства директор не може.
«Це не зрозуміло для мене», – каже він. І розповідає, що у його роботі чимало позитиву: «Наш пансіонат «Шацькі озера» зайняв перше місце в Україні серед таких сезонних господарств по всіх показниках і видах діяльності. В мене в літній період працевлаштовані 130 місцевих людей. Ми сплачуємо всі податки. Ми оздоровлюємо різний контингент людей».
«Мені дивно, звідки воно виникло. Це якісь такі шляхи, бо пансіонат треба опустити нижче кімнатного тапочка. А чому – я не розумію. Я вважаю, що це прямий наїзд», – додав директор.
Із санкціями, накладеними на нього санепідемслужбою, не погоджується і каже, що буде їх оскаржувати.
«По пошті прийшла мені вчора (17 березня, – «ВН») квитанція на 850 гривень. Я маю право її оскаржити і я буду її оскаржувати», – зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
прохожий Показати IP 21 Березня 2011 10:56
Это так интересно читать. Когда все хорошо, так посылаются на пресс ОДА, а если плохо - на облСЭС. И вот что. Как мне известно, пресс-службы в СЭС не существует!И никогда небыло! Есть только орготдел, который выполняет некоторую работу. И все идет только с разрешения и только по указинию главного!
Читач Показати IP 21 Березня 2011 13:00
А давайте будем жити по закону - їздити по всіх правилах, вчасно сплачувати податки, виробляти і продавати тільки сертифіковані товари і т.д. То що робитимуть тоді численні контролюючі органи, коли припис буде нікому дати? Вішатись?
зая Показати IP 21 Березня 2011 15:26
ФЕДЯ - жертва!!! ггг...
Р Показати IP 21 Березня 2011 15:27
Пора Зайцю драпати на іншу "галявину", завівся Вовк біля "Шацьких озер".
сіра мишка Показати IP 21 Березня 2011 16:42
Давно пора санстанції подумати про свій перший обовязок - дотримуватися контролю!Вони ж таким своїм загляданням в очки недобросовісним підприємцям весь свій імідж розгубили!
Микола Показати IP 21 Березня 2011 19:42
Та нехай "Заяць" не бреше. Це він з Цвидом - начальником міліції ці будинки як і інше собі поцупили совісті в них немає ...
CІРА МИШКА Показати IP 21 Березня 2011 22:39
ВІД ШАЦЬКОЇ ВОДИ ЩЕ НІХТО НЕ ПОМЕР,А ПРОДУКТИ У ЛУЦЬКУ НІХТО НЕ ПЕРЕВІРЯЄ.ЯКЩО ПОРЯДОК БУДЕ СКРІЗЬ ТАКИЙ ЯК У СВІТЯЗІ ТО У НАС ЄВРОПА .
CІРА МИШКА Показати IP 21 Березня 2011 23:01
cес не чмиріть шацьких озер .вам за це буде гріх.
Олексій Показати IP 21 Березня 2011 23:25
Постійний відпочиваючий Шацьких озер..., -хлопці, та ніде немає такої природи та води як на Світязі! я вже 12 років відпочиваю на пансіонаті! Моя дружина працює вихователем в дитячому садку м.Львів, та приїхала б та санепідеміологічна служба перевірити навчальні та виховні заклади Львова! Як може приймати водні процедури дитина в воді, яка просто біла від хлорки!? Цього літа я бачив які капітальні ремонти провелися над деякими корпусами та саме над цими-"дерев’яні одноповерхові будинки відпочинку у 100-метровій прибережно-захисній зоні озер"! Та ви закиньте фотографію того будиночка, який був декілька років тому і порівняйте з цим, що зараз! Якщо я не помиляюсь, а я не помиляюсь - це, як повідомив пан Заяць, просто перероблені старі будиночки! Дай Боже, щоб всі будиночки так переробили! Дивно і смішно працюють наші контролюючі органи, далі свого носа нічого не бачать... Замість того, щоб перевіряти дошкільні і навчальні заклади, заклади громадського харчування,- вони перевіряють пансіонат... де, напевно, зараз нікого і немає...
=)) Показати IP 21 Березня 2011 23:47
та бачив би ти "Р" того Зайця, там не то що вовк, там ведмідь не дуже то і сіпнеться...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus