USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Церковні закони» зняли з розгляду Ради

18 Травня 2017 11:22
Церковні закони зняті з сьогоднішнього порядку Верховної Ради. Представники фракції БПП вважають, що парламентарі, які вносили це питання на розгляд, намагаються викликати розкол у суспільстві. Про це повідомляє РБК Україна.

"Ми повинні не просто тричі, а триста три рази подумати перш ніж втручатися в якісь питання, пов'язані з релігією і церквою. Сьогодні ми не повинні цього розглядати і ми цього розглядати не будемо", - заявив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенко" Олексій Гончаренко.

Він зазначив, що частина депутатів, які вносять до парламенту законопроекти про релігію, вважають їх корисними для держави, однак частина парламентаріїв робить це з метою викликати обурення і розкол суспільства.

Нагадаємо, 18 травня, у Верховній Раді України планувався розгляд двох резонансних законопроектів. Один з них дає право органам влади узгоджувати призначення священнослужителів або зовсім оголосити релігійні організації поза законом, якщо вони співпрацюють зі "країною-агресором".

Відповідно до другого законопроекту фактично легалізується процедура, яку противники законопроекту вже назвали "церковним рейдерством".

Вранці 18 травня біля Верховної Ради проходить молитовне стояння проти прийняття антицерковних законопроектів.

Тим часом, близько тисячі представників Української православної церкви Московського патріархату і вірян вийшли сьогодні на протест під будівлею Ради проти прийняття закону про "особливий статус" їхньої церкви. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Представники УПЦ МП вимали від депутатів не голосувати за законопроект №4511 "Про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких розташовані у державі, визнаній агресором" та №4128 "Про можливість змінювати підпорядкованість релігійної громади будь-якого центру".

Віряни прийшли до стін ВР з плакатами "З нами Бог", "Законопроекти 4511 і 4128 – державні переслідування на Українську православну церкву" та інші. Учасники мітингу читають молитви, зокрема, "Отче наш".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ко Показати IP 18 Травня 2017 11:30
Взагалі з цими імбецильними істотами розірвати всі стосунки.
корінний лучанин до Ко Показати IP 18 Травня 2017 11:36
З радою?
Любі свині Показати IP 18 Травня 2017 13:56
Да да да. "З нами Бог" - на плакатах вірян МП. " Gott mit Uns " - " З нами Бог!" - девіз на пряжках солдатів вермахта.... Совпадєніє? Не думав!!!
вова згоранець Показати IP 19 Травня 2017 00:41
Московських попив геть з Украины! Московських попив зибрати за 24 години и видправити геть в Маскву к Путину! Млскловських попив в окопы и в заградительные отряды пид Донецк! За кожного вбитого украинця на Донбаси высылати по сотни попив з Украины в МАСКВУ!
максим згоранець Показати IP 19 Травня 2017 00:45
До сьогодни були Масковськи попы в Украини а з завтрашнього дня йх вже немае и все майно належить УПЦ Киевського патриархату,який треба терминово найменувати просто УКРАЙСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКА.
таки так Показати IP 19 Травня 2017 11:06
Ага, залишити тільки українських пописьків і загородити Україну колючим дротом. Камо грядеши?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus