USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Циганам Волині не вистачає паспортів, знань і роботи

16 Липня 2011 09:45
На території Рожищенського району проживає 164 роми, 94 з них мають паспорти, 37 – діти шкільного віку.

Про це йшлося на зустрічі між представниками ромських організацій і владою 15 липня за «круглим столом» Рожищанської райдержадміністрації.

Її завданням стало вирішення освітніх, юридичних, соціальних та інших питань, пов’язаних з нормалізацією життя ромських національностей на Волині.

Станом на 1 липня в управлінні соціального захисту Рожиженського району на обліку стояло 42 сім’ї, кожній з них була виділена соціальна допомога. За останні пів року роми отримали різну допомогу на суму 223 тисячі 575 грн. – повідомив голова Рожищанської облдержадміністрації Сергій Горбач.

30 % ромів не мають жодних індетифікаційних документів. Причиною цього є не лише небажання самих ромів отримати такі документи, а й складна процедура їх вироблення та штрафи, - кажуть представники ромських організації.
Частина дітей ромів навчається в інтернатах, частина – в звичайних школах, але через не систематичне відвідування шкіл вони не отримують належних знань. Саме це є головною причиною низького рівня освідченості ромів.
«Проблема працевлаштування пов’язана з відсутністю у ромів документів, трудового стажу та бажання працювати» - говорить Наталя Стащук, заступник директора районного центру зайнятості.
Проте представники «Терне Рома» не згідні з цим, адже більшість працедавців відмовляються давати роботу дізнавшись про національність.
Найбільша кількість злочинів, здійснених дітьми ромської громади зареєстрована в селі Переспа. Невдоволений цим, на початку зустрічі Сергій Курилович - переспівський сільський голова наприкінці визнав: «все таки, серед ромів є справді талановиті діти!».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus