USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Туалет біля ринку в Луцьку, або «яблуко розбрату» двох підприємців

4 Квітня 2014 13:08
Громадський туалет встановлюють поблизу зупинки біля Центрального ринку. Проте на сполох б’ють підприємці, які працюють там.
Вони, мовляв, підозрюють, що усі нечистоти з туалету витікатимуть в парк, - інформує ТРК "Аверс".

Вже тиждень як робітники встановлюють конструкцію. Люди - не проти будівництва туалету, кажуть, переймаються за екологію. Побоюються, що усі нечистоти з нього попливуть у Центральний парк. Мовляв, під’єднувати громадську вбиральню до каналізації дуже дорого, тому радше за все підприємець зливатиме фекалії у ливневу каналізацію, що зовсім поряд. Скаржаться, що ані будівельники, ані сам власник цієї конструкції не показали документи обуреній громаді.

Підприємці розповіли, що власник майбутнього туалету Любомир Пахолко, уже має на цьому ж ринку вбиральню. В ній, за словами торговців, немає води та належних санітарних умов. Біля споруди нестерпно смердить. Нечистоти стікають у вигрібну яму, звідти їх час від часу вивозять.

Приватний підприємець та колишній депутат Дмитро Москвич теж проти такого будівництва. З його слів, цю вбиральню навмисне будують, аби завадити йому звести запланований торговий комплекс. Право на забудову приватної ділянки він відстоює у суді. Та припускає, з чиєї подачі проводиться встановлення цієї вбиральні.

"Якесь відношення має Святослав Кравчук, який постійно мене дибає, і Пахолко спирався на нього, що прийде Кравчук і знесе те все, і буду я тут все, що хоч робити - це слова Пахолка", - каже підприємець Москвич.

Підприємець Любомир Пахолко, який встановлює громадську вбиральню, показати дозвільні документи не зміг і нам, мовляв, зараз перебуває за межами міста. Повернеться за кілька днів. Заступник начальника управління містобудування та архітектури теж не зміг показати технічну документацію,- зараз немає під рукою.

Натомість заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв зауважив: «Там не може бути вигрібної ями, розумієте, там усе технічно вирішене, і тільки на такій умові, що воно буде каналізоване, вода буде, тільки таким чином ми дали дозвіл. Ми навіть не видавали паспорта, поки не буде технічних умов на підключення води і каналізації».

У державній санепідслужбі розводять руками. Кажуть, слідкувати за санітарним станом приватної вбиральні, навіть, якщо вона громадська - не в їхній компетенції. Перевірити її санітарний стан можуть лише, отримавши письмову скаргу на її діяльність.

"Вигріб у нас не дозволено, в нас дозволяються лише малі очисні споруди… Держсанепідслужба не займається ні відведенням земельних ділянок, ні погодженням документації, ні прийомом об’єктів в експлуатацію, як це було раніше… Зараз перекладається відповідальність на суб’єктів господарювання, а не в такой мірі на контролюючий орган… Якщо немає в плані перевірки, ми, на жаль, на зараз не маємо змоги навіть відреагувати",- повідомила виконувач обов'язків начальника Луцького міжрайонного управління ГУ Держсанепідслужби у Волинській області Світлана Шеремета.

Поки усі контролюючі органи скидають із себе відповідальність, підприємець Дмитро Москвич припускає, що ніякої технічної документації у Любомира Пахолка немає, а схема, за якою встановлюють цю конструкцію, мовляв, добре відома.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 4 Квітня 2014 13:53
Що не роби, все погано. Такий наш народ.
ЛОТО до Анонім Показати IP 4 Квітня 2014 22:31
Наробили....як кіт на глині

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus