USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Турнір ручного сінокосіння на Поліссі: «Українська косовиця». ФОТО

13 Серпня 2013 15:15
На території національного природного парку «Прип’ять-Стохід» відбувся турнір з ручного сінокосіння низинних боліт «Українська косовиця».

Цей масовий захід приурочений шостій річниці створення природоохоронної установи.
Основна мета турніру - відновлення низинних боліт як ареалів мешкання рідкісних птахів, які занесені до Червоної книги України: чорного лелеки (Ciconia nigra) та прудкої очеретянки (Acrocephalus paludicola), - повідомили в прес-службі природного парку.

Крім того, кажуть, турнір дає можливість привернути увагу громадськості до проблем збереження біорізноманіття та розвитку природоохоронних територій в Україні.

Головними учасниками турніру були вісімнадцять завзятих косарів (9 команд), які виявили бажання позмагатися у нелегкій праці. В основному це представники сільських рад, районного відділу ДСНС України у Волинській області, прикордонної служби «Дольськ» та інші косарі. Турнір з ручного сінокосіння відбувся у двох форматах – командний залік та індивідуальна першість серед кращих учасників команд.

Кожен, хто завітав на свято в урочище Бистраж, міг насолодитися інфо- та фотовиставками від національного парку, взяти участь у виготовленні магнітів з гіпсу із місцевими краєвидами.

Символічним і доволі доречним був виступ фольклорного гурту «Косарики» з Великої Глуші під керівництвом Марії Видерко. Хлопчики у лляному одязі, брилях, постолах дали старт змаганням піснею «В поле вийшли косарі».
Родзинкою концертної програми став виступ юних «Косариків» - молодої зміни нинішнім косарям.

Є надія, йдеться у повідомленні, на те що «Українська косовиця» залучатиме все нових учасників та продовжуватиме традиції дідів-прадідів, стимулюватиме до здорового способу життя і до дружної співпраці заради довкілля.











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
андрiй76 Показати IP 13 Серпня 2013 19:23
А після косовиці-пянка...як годиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus