USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У 2018 році ініціативи лучан матимуть фінансову підтримку

15 Грудня 2017 22:17
У міському бюджеті заклали фінансування на реалізацію програми підтримки ініціатив жителів міста Луцька на 2018 рік. За умови співфінансування найкращі ідеї лучан будуть втілені завдяки фінансовій підтримці з боку Луцької міської ради.

Відповідний проект рішення ухвалили під час пленарного засідання позачергової 35-ї сесії Луцької міської ради 15 грудня.

Зі слів директора департаменту економічної політики Олександра Озіновича, подібна програма підтримки ініціатив вже існує не перший рік.

Згідно з проектом рішення, вона спрямована на:

- стимулювання та сприяння створенню організацій, покликаних розвивати громадські ініціативи, заохочувати членів територіальної громади до активізації своїх позицій;

- надання можливості кожному жителю міста визначити проблему, яка, на його думку, потребує нагального вирішення;

- розвиток різних форм співпраці влади з громадою, вивчення громадської думки;

- залучення громадськості до процесів формування та реалізації діяльності влади і дотримання принципів відкритості, прозорості та публічності.

Загальна вартість програми 0,5 мільйона гривень. Сума коштів із бюджету міста на реалізацію однієї ініціативи не повинна перевищувати 50000 гривень. Вартість співфінансування реалізації однієї ініціативи повинна бути не менше 10% від обсягу коштів бюджету міста на реалізацію даної ініціативи.

Відбір кращих громадських ініціатив відбувається шляхом голосування через систему BankID в модулі місцевих ініціатив Єдиної системи місцевих петицій.

Зауважимо, що під час оголошення конкурсу один житель міста може проголосувати не більше, як за 3 ініціативи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus