USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У арт-галереї Фонду Ігоря Палиці – виставка «З Україною в серці»

2 Квітня 2018 19:57
В Арт-галереї Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» відкрилася виставка найкращих робіт творчого конкурсу «З Україною в серці». Участь у ньому взяли понад 300 дітей з Камінь-Каширського, Ківерцівського, Любешівського, Маневицького районів та студенти луцьких навчальних закладів. У рамках першого етапу конкурсу компетентне журі відібрало понад сотню найкращих робіт.

Конкурс серед школярів та студентської молоді проходить за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», народного депутата України Ірини Констанкевич та Союзу українок США, повідомляє прес-служба Фонду.

На виставці представлено роботи з різних видів декоративно-ужиткового мистецтва: вишивки, ткацтва, гончарства, художньої кераміки, писанкарства, витинанки, лозоплетіння, плетіння з рогози, кореня сосни, соломоплетіння, художньої обробки сіна, народної текстильної ляльки, розпису на склі, різьблення по дереву, декоративного розпису. Кожен виріб – це твір, який відбиває художньо-духовну концепцію та має мистецьку цінність.

Голова журі конкурсу «З Україною в серці» Галина Вахрамєєва розповіла, що виставка – це другий етап мистецького конкурсу, на якому діти мають підтвердити свою майстерність. В Арт-галереї представлені роботи понад ста переможців районних етапів конкурсу. Далі на учасників чекає робота з майстрами народної творчості Волинського осередку національної спілки майстрів України. Кожен має виконати творчу роботу, яку будуть оцінювати. По завершенню конкурсу найкращі роботи експонуватимуться на виставках у Києві та США.

"Приємно, що є ініціативні педагоги, батьки, які працюють з дітьми, які небайдужі душею, які люблять ту велику скарбницю, що її творив наш народ віками", – каже пані Галина.

Народний депутат України, ініціатор конкурсу «З Україною в серці» Ірина Констанкевич зауважила: його особливість у тому, що він об’єднує цікавих і творчих людей.

"Дуже приємно, що ми з вами вкотре зустрічаємося в Арт-галереї. Це творчий осередок, творча оаза в центрі Луцька. Тут концентруються найяскравіші проекти нашого міста, об’єднується багато цікавих творчих людей. На виставці «З Україною в серці» представлені ті роботи, що роблять нас винятковою і водночас невід’ємною частиною нашої України. Сподіваюся, що фінальні роботи будуть не менш унікальними", – зазначила депутат.

По завершенню урочистої частини виставки дитячих талантів для гостей співали юні артисти Творчої студії Наталії Журавльової. Тим часом учасники конкурсу готувалися до творчих занять з майстрами народної творчості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus