USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У діях Романа Карпюка корупції немає, - суд

11 Липня 2017 13:56
Луцький міськрайонний суд визнав невинним заступника голови Волинської обласної ради Романа Карпюка у адміністративному правопорушенні. Та постановив закрити провадження.

Як йдеться у матеріалах суду, Романа Карпюка звинувачували у тому, що він, будучи депутатом Волинської обласної ради та беручи участь у голосуванні під час засідання ради, не повідомив про конфлікт інтересів.

Так, 26 липня 2015 року під час першого засідання Волинської обласної ради депутати таємним голосуванням обирали заступників голови обласної ради. Зокрема, у матеріалах справи йдеться, що Роман Карпюк голосував за внесення своєї кандидатури до бюлетеня та затвердження результатів таємного голосування. Що, на думку прокуратури, містить конфлікт інтересів.

Натомість під час судового слухання Роман Карпюк своєї вини у інкриміновану йому адміністративному правопорушенні не визнав та наголосив, що будь-якого конфлікту інтересів у його діях немає. Він пояснив, що тоді депутати одним голосуванням голосували за два питання - про обрання першого заступника та заступника голови обласної ради. Відтак, як зауважує сам Карпюк, він голосував за внесення двох прізвищ – Олександра Пирожика та свого, тож не вбачає у цьому порушення. Під час таємного голосування за призначення заступника, як наголосив Роман Петрович, він не голосував. У подальшому він віддав свій голос лише за затвердження результатів голосування, оскільки, зі слів Карпюка, - це лише формальність.

Це ж підтвердив і голова фракції «УКРОП» у Волинській обласній раді Вячеслав Рубльов, який свідчив у суді на стороні захисту. Рубльов пояснив, що голосування за затвердження результатів таємного голосування є процедурною нормою, тобто не впливає на призначення особи на посаду. Перший заступник та заступник Волинської обласної ради обираються таємним голосуванням депутатами, а протокол зборів не є підставою фінансових привілеїв особи.

Свідчення Вячеслава Рубльова у суді підтвердили і депутати обласної ради Володимир Дейна та Олег Кух.

Заслухавши усіх свідків та дослідивши всі обставини справи, суд повважав, що в діях Романа Карпюка відсутній склад адмінпорушення, пов’язаного з корупцією.

Разом з тим, у документі зазначено, що твердження прокурора про те, що Роман Карпюк був зацікавлений працювати на посаді заступника голови з метою отримання заробітної платні, а також фінансового та матеріально-технічного забезпечення своєї служби за рахунок коштів місцевого бюджету, не заслуговують на увагу, оскільки не було подано будь-яких доказів на підтвердження цього.

Відтак, Луцький міськрайонний суд постановив закрити провадження відносно Романа Карпюка через відсутність у його діях складу адміністративного правопорушення.

«Твердження про те, що я пішов на цю посаду заради кар’єри або збагачення - безглузде. Я не пішов на вищу посаду і зарплатня у мене, як заступника голови обласної ради, зараз не вища, ніж коли я був ректором університету Україна. Це все підступи наших недоброзичливців», - наголосив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Роман Карпюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus