USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У гуртожитку Нововолинська жінка влаштувала притулок для тварин

22 Серпня 2015 13:53
У Нововолинську жінка влаштувала притулок для тварин у багатоповерхівці. Мешканці гуртожитку на Галана майже 10 років страждають через собак. Так, мешканка будинку Наталія Маржан утримує близько тридцяти тварин - котів і собак. І все це - на тринадцяти квадратах кімнати й на загальній кухні, - інформує Нововолинський інформаційний портал.

«Як тільки холоднішає, під двері починають підкидати собак, котів. Всіх мушу прихистити; годую, маю цілу аптечку з ліками, вожу до ветеринара - мушу, - так розповідає про свій імпровізований притулок Наталія Маржан. - А діти постійно б'ють собак, кидаються чимось - і тварини стають агресивними».

Наталія отримала пропозицію обміняти свою кімнату в гуртожитку на будиночок на хуторі, але для цього потрібно оплатити борги за комунальні послуги, а це - майже 20 тисяч гривень! Брат жінки згодився допомогти з боргами, але дещо пізніше.

Зараз на маленькій кухоньці гуртожитку вживаються собаки з котами - уже товаришують. Не гинуть від холоду/голоду, але добряче допекли всім сусідам. Частина тварин - хворі, а в будинку багато маленьких дітей. Сусіди Наталії багато років писали скарги, але віз і нині там; у четвер знову зібралися: хочуть виселяти тварин.



«Постійний сморід, наступаєш на екскременти, собаки часто нападають, діти бояться, плачуть... Ми вже 3 рази їх вивозили, але вони знов розроджуються, й на зиму в нас 30-40 псів», - каже сусід Андрій Криштоф.

На цьому старому аматорському записі - кімнатка Наталії Маржан:



«Тут не притулок, розумієте? Людина опікується собаками, і їй треба виділити місце для цього, але ж не в житловому будинку, де купа маленьких дітей. На поверсі - просто жах, а сантехніки казали, що мертвих тварин змивали в каналізацію! Влада не реагує, і ми вже не знаємо, куди звертатися. Навіть мер Сапожніков був, щоправда, на поверх підніматися не захотів. Міська рада киває на міліцію, міліція штрафує, але це не вирішення проблеми», - каже Андрій Микитюк.

«Ми прибрали біля будинку, вивезли купи сміття, все пофарбували, підприємці допомогли з майданчиком. Зранку виходимо - у пісочниці не діти наші граються, а собаки! Невже не можна виділити землю для притулку чи хоча б дачу? Ми б уже самі все облаштували, харчі б носили», - говорить Яна Крупник.

Люди поїхали з проблемою до міського голови Віктора Сапожнікова, але той був у відрядженні. Заступник мера Едуард Савік розповів, що в будинку безліч разів побували різноманітні комісії, собак вивозили, проте Наталія Маржан знову й знову накопичує в квартирі нових тварин. «Жінка має просто усвідомити, що тварини заважають жити сусідам», - каже посадовець.

Виселити жінку з будинку також не можуть: у кімнаті зареєстрована її маленька внучка. Проте обурені люди налаштовані рішуче: кажуть, ходитимуть владними кабінетами, поки не знайдуть вихід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
отожбо Показати IP 22 Серпня 2015 15:02
добре шо в нашому місті є комунальне підприємство де утримують тварин..благородне діло.. і ця пані, добра душа, звісно..але і люди безсовісні, знаючи шо там біда така з кількістю і смородом, всеодно підкидають, скидують свою відповідальність...а те шо мешканці будинку самі зізнаються шо вивозили тварин...як вони це робили? ага..ясно шо вони робили, якшо метрвих змивали у каналізацію..і до коментатора Андрія, шо тварини розроджуються, ви там помогти хочете ситуації, поможіть каструвати тварин, якшо землю не дають для притулку..або з боргами жінці поможіть розплатитись і поїде вона, і її тварини на дачу..а депутатам сором!
Штефан,Луцьк Показати IP 22 Серпня 2015 21:17
Питання неконтрольованого збільшення кількості диких та агресивних собак набуло у Нововолинську рівня великої міської проблеми. Великі зграї диких собак облювували навіть центральну площу міста де собаками нищаться квітники та клумби біля пам"тника Т.Г. Шевченку. На площі часто густо можна бачить великі купи собачого л@йна.Вночі на усе місто розноситься гучне гавкання. Чого чекає влада?Біди від агресивних собачих зграй.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus