USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У густонаселеному районі Луцька буде церква

1 Вересня 2014 18:32
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відправив чин освяти наріжного каменя верхнього храму парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці, який розпочали будувати в обласному центрі (проспект Соборності, 8а – біля Гімназії № 21). Під час відправи у підмурівок було закладено капсулу.

Владика зазначив, що церкви будуються доти, доки їх потребують людські душі. А щодо цього Божого дому пояснив: мікрорайон густозаселений, тож є необхідність у храмі: «Якщо взяти одну дев’ятиповерхівку, то це майже як одне невелике село, яке все одно має свою церкву».

Зі слів високопреосвященного, археологи на цьому місці знайшли фундамент, імовірно, храму, проте ніяких історичних згадок про нього немає. Колись, можливо, нова святиня стане ще й пам’яткою архітектури, адже громада споруджує двоповерховий храм-музей. Він буде копією однієї з церков волинської архітектурної школи XIV століття.

А наразі парафія використовує вже освячений 11 червня цього року нижній храм на честь святителя Луки, архієпископа Кримського.

У богослужінні зокрема взяли участь настоятель Благовіщенської громади священик Микола Савчук, жертводавець Микола Буліга.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
белое крыло Показати IP 1 Вересня 2014 18:42
Так це ж друг усех Знидоленых.Булижка.Всех девок передрал при Бондаре.У вас красивая БМВ -не хотите подарить на потребы Армии,Ну да пора и грехи за молить ВЫ же не рассчитывались за митинги на поддержку Прыщу....Ющу.Так и капитальчик сколотили.Вот вы какой истинны патриот.Правильно ..все правильно по Фрейду..ближе к БОГУ а то ходите как пинсионер аж страшно на вас смотреть на улице.Боевиков в Зосе уже не тренируете..то за церкви взялись....Удачи и вам и вашему кентяре бондарю.п*сько нюху.
Anonymous Показати IP 1 Вересня 2014 19:41
коментар було видалено
CoM Показати IP 1 Вересня 2014 19:55
треба щось робити, спасу нема, нащо стико церков?
Капець Показати IP 1 Вересня 2014 20:33
Вже скоро взагалі прихожан не залишиться з такою політикою, а вони ще церкви будують. Краще б сквер зробили, щом мами з маленькими дітками могли відпочити і погратись, інакше і патріотів більше не виросте!
Анонім Показати IP 1 Вересня 2014 20:49
дістали вже ритуальщики
Anonymous Показати IP 1 Вересня 2014 21:03
коментар було видалено
Ну Показати IP 1 Вересня 2014 21:27
чого завили пси скаженні? Українська церква вам поперек горла ? Виздихаєте всеодно разом зі своїм московським попом, а перемога таки буде за нами.
Олександр Показати IP 1 Вересня 2014 22:02
До Ну... до чого тут Московський чи Київський??? люди кажуть шо просто багато церков! ну не треба їх стільки! Я не проти церкви взагалі, ні. Але зараз є набагато більш актуальні питання у місті - інфраструктура спальних районів ніяка... треба більше садочків, парків, скверів, нормальних доріг... А попи в нас шо московські, шо київські - пішки не ходять та й не на Тавріях їздять( ( (
Всезнайко Показати IP 2 Вересня 2014 08:38
Дійсно... А на***я?
Ярослав Показати IP 2 Вересня 2014 22:46
Честь і хвала Миколі Мусійовичу! Думка матеріальна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus