USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Канаді призупинили вакцинацію AstraZeneca людей, молодших за 55 років

30 Березня 2021 09:14
Канада припинила використання вакцини проти коронавірусу від компанії AstraZeneca для людей у віці до 55 років через ризик утворення тромбів.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на AP.

«З урахуванням потенційних ризиків існує значна невизначеність щодо користі від вакцинації AstraZeneca дорослих людей у віці до 55 років», – заявила заступник голови Національного консультативного комітету з імунізації Шеллі Дікс.

Читати ще: Вчені виявили причину утворення тромбів після вакцинації AstraZeneca

За словами доктора Джосс Реймер з цільової групи з впровадження вакцини в канадській провінції Манітобі, ймовірність тромбозу у вакцинованих препаратом AstraZeneca становить 1 до 100 тис. Раніше передбачалося, що цей побічний ефект спостерігається в одному з мільйона випадків, зазначила вона.

Раніше повідомляли, що в Німеччині 21 людина поскаржилася на тромбоемболічні ускладнення після щеплення вакциною від COVID-19, розробленою фармкомпанією AstraZeneca у співпраці з Оксфордським університетом.

У березні країни почали масово відмовлятися від використання вакцини AstraZeneca. Підставою стали випадки формування тромбів і порушення згортання крові у щеплених, які в низці випадків привели до смерті. Зокрема, тимчасово відклали вакцинацію препаратом AstraZeneca Норвегія, Швеція, Фінляндія, Ісландія та Ірландія.

Європейська агенція з лікарських засобів (EMA) заявила, що проведені дослідження не виявили жодних ознак, які вказували б на підвищені ризики утворення тромбів у пацієнтів, вакцинованих препаратом виробництва AstraZeneca. Пізніше низка європейських країн поновила використання цієї вакцини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Березня 2021 10:23
Україна не Канада, у нас такого не буде, у нас "совдеповске наслєдіє" - влада ніколи не визнає, що щось було не так, щось в її діях може зашкодити людям, але люди вже до цього звикли і владі зовсім не довіряють, у нас люди мудріші за будь-яких канадців, американців, європейців - їх голими руками не візьмеш,про що свідчать темпи вакцинації індійським фуфлом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus