USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У керівництві держави зрадники? Журналіст розповів деталі зірваної операції української розвідки із затримання «вагнерівців»

2 Жовтня 2020 09:46
Журналіст Юрій Бутусов оприлюднив деталі спецоперації українських спецслужб із затримання бойовиків російської ПВК Вагнера, проведення якої офіційна влада спростовує.

За інформацією журналіста, спецоперацією займалися Головне управління розвідки Міноборони України, Служба безпеки України, а також спецслужби Туреччини. Загальна координація, управління і фінансування операції здійснювалася спільно зі спецслужбами США, повідомив він у Facebook.

Бутусов посилається на документ «кримінальної справи з організації захоплення» 28 російських найманців на борту турецького літака, підготовлений 5-м управлінням Департаменту контррозвідки СБУ.

Документ містить карту посадки вагнерівців на рейс Мінськ — Стамбул 30 липня 2020 року.
За інформацією Бутусова, розвідслужба Туреччини за запитом українських спецслужб направила до Мінська літак з підвищеною місткістю і додатковим захистом кабіни пілотів. В обмін українська сторона допомогла затримати в Одесі курда Ісу Озера, який був оголошений в розшук у Туреччині.

«Один із пілотів і старший стюард були на борту не випадково, а пройшли підготовку для подібних надзвичайних ситуацій. У салоні перебувало четверо добре підготовлених до рукопашного бою працівників спецслужб України, які контролювали салон з обох входів. І були в салоні добровільні помічники, не позначені на схемі СБУ», — розповів він.

Бутусов пише, що згідно з деталями спецоперації, після вильоту з Мінська літак з бойовиками ПВК Вагнера мав запросити екстрену посадку через пасажира, якому різко стане зле.

При цьому він підкреслює, що найманці ПВК Вагнера не змогли би захопити літак, оскільки були без зброї, а кабіна пілота була надійно захищена.

Документ датований 30 липня. Такий же план був підготовлений і на рейс 25 липня, яким терористів мали вивозити спочатку. Вони в'їхали 25 липня в Білорусь, у кожного в руках був авіаквиток, але вилетіти їм не дали. Але на нараді в кабінеті президента Володимира Зеленського 24 липня, де начальник ГУР МО Василь Бурба і перший заступник голови СБУ Руслан Баранецький доповідали про спецоперацію, Зеленський і глава Офісу президента Андрій Єрмак прийняли рішення про перенесення термінів вильоту. Групу терористів розмістили в Мінську чекати нового рейсу. Виліт був перенесений на 30 липня. Однак після зради і передачі даних про спецоперацію в Білорусь кимось із учасників наради в президентському кабінеті, терористи були затримані в Мінську.

Читати ще:СБУ зобов'язали розслідувати можливу держзраду Єрмака через «білоруських» вагнерівців

"Таким чином, президент України Володимир Зеленський, глава Офісу президента Андрій Єрмак, начальник комітету з розвідки Руслан Демченко, зірвали добре підготовлену і продуману спеціальну операцію, яку Україна проводила спільно зі спецслужбами країн НАТО", - наголосив Бутусов.

За його словами, як тільки 3 серпня начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Василь Бурба підняв питання про пошук джерела витоку інформації і запропонував учасникам наради пройти перевірку на поліграфі, 5 серпня він був звільнений указом президента.

"На допит викликали мене, я розповів про джерела інформації. А ось допит ексначальника ГУР МО Бурби Державне бюро розслідувань досі так і не здійснило - через два місяці після звільнення. Розслідування витоку інформації серед учасників наради в кабінеті Зеленського не проводиться. Зрадники продовжують діяти в керівництві держави, а народ України позбавили можливості дізнатися правду про цю справу", - додав Юрій Бутусов.

Наприкінці липня 2020 року білоруські силовики заявили про затримання 33 бойовиків підконтрольної Кремлю неофіційної приватної військової компанії Вагнера.

Читати ще: Путін заявив, що «вагнерівців» у Білорусь заманили українські спецслужби

За версією офіційного Мінська, вагнерівці прибули до Білорусі для дестабілізації ситуації в країні перед президентськими виборами. Частина затриманих воювала на Донбасі на боці «ДНР» і «ЛНР». Всупереч клопотаннями України про їх екстрадицію, Мінськ 14 серпня передав найманців Росії.

На тлі цього народний депутат Володимир Ар'єв оприлюднив матеріали, які, за його словами, стосуються спецоперації СБУ проти затриманих під Мінськом російських найманців.

Низка українських ЗМІ повідомили, що СБУ і Головне управління розвідки Міноборони готували операцію із затримання членів ПВК Вагнера. Про операції нібито було відомо президенту Володимиру Зеленському та голові Офісу президента Андрію Єрмаку, а внаслідок витоку інформації про неї дізналися білоруські спецслужби.

В Головному управлінні розвідки Міноборони цю версію спростували, заявивши, що поїздка бойовиків ПВК Вагнера, під час якої їх затримали в Білорусі, є спецоперацією російських спецслужб.

Єрмак назвав інформацію про нібито причетність українських спецслужб до появи і затримання російських бойовиків в Білорусі спланованою дезінформацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Оксана Показати IP 2 Жовтня 2020 09:52
Ну, що виборці зе, вже наїлись?
@ до Оксана Показати IP 2 Жовтня 2020 10:59
Навіть якщо зе і свита признаються привселюдно в споіх гріхах-то відсотків 30 украінців а волинян і більше будуть вклонятись найвеличнішому бубочці
% до @ Показати IP 2 Жовтня 2020 12:50
таких залишилось аби 3-4%.
Петро до Оксана Показати IP 3 Жовтня 2020 08:00
Більшість зелепухових виборів голосували проти потроха, пора це усвідомити. Славко Дурко і ЗЕлепуха зі Смєшком такі самі олігархи ні маріонетки як і ПОПа
мозг в отключке Показати IP 2 Жовтня 2020 10:07
Если бы эта фантазия случилась, что бы было с остальными пассажирами? Бойня? Захват террористами боинга? Уже один боинг принесли в жертву алчности Пороха, не закрыв неба... Кому война, а кому мать родная)
О! до мозг в отключке Показати IP 2 Жовтня 2020 12:53
Ні тролику, то в тебе робота така, відробляти гроші ботоксного пацюка. От и й несеш цей фсб-ний брєд. А за Боїнг і невинну кров буде відповідати не тільки пуйло в Гаазі, а й всій паРаші доведеться хлібнути за цю невинну кров ...
брехня Показати IP 2 Жовтня 2020 10:36
Супер! Теперь ждем фамилии членов оперативной группы в СМИ… Если посмотреть на документ который раскидывают по СМИ, то мы видим 4 кружочка, на которых обозначены 4 сотрудника СБУ (типа члены оперативной группы). Наверное русские сейчас выложат их фамилии, ведь они же выкладывали список всех пассажиров рейса? Позвоните быстро к авторам документа и спросите, члены оперативной группы еще в Минске или успели уехать? Или их идентифицировать нельзя?))
Хахаха до брехня Показати IP 2 Жовтня 2020 12:55
Ото ж в тебе і бомбануло, таварісч. Ото й рвануло. Значить в саму точку Бутусов попав!!!
список бабченко Показати IP 2 Жовтня 2020 10:49
33 боевика и 4 "неопознанных" спецназовца с пассажирами других государств на самолете, который должен пролететь Украину. Пилоты согласились похоронить свою карьеру, пойти в бойню и лететь на самолете потенциально захваченном террористами? Кто такую операцию придумал? А если бы там был ваши близкие? Бред!!!
крыса бункерная до список бабченко Показати IP 2 Жовтня 2020 13:00
Ну не зря ж у тебя истерика. А на счет бойни, так это у вас ватан, чуть что сразу бойня.
Анонім до крыса бункерная Показати IP 2 Жовтня 2020 13:28
Один Норд-Ост чого вартує. Ватний спецназ вбив більше 150 заручників...
Анонім до Анонім Показати IP 3 Жовтня 2020 08:04
Про Беслан не згадали і знищених дітей. 1 вересня була річниця, хто їх згадав на Кацапії крім рідні?
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 2 Жовтня 2020 10:59
То як - 73% тих, що голосували за "ЗЕ", натішились? Бачили очі, що купували - отож їжте, хоч лопніть! Шкода невинних у цьому шоу - патріотів.
123 до Анатоль_ Бідзюра Показати IP 2 Жовтня 2020 12:52
А серед моїх знайомих зефілітиків, вже половина й не голосувала за нього. А самі активні мекають і бекають, про "всі вони однакові"... То була зелена прививка, думаю переживемо і буде імунітет. Але й побічні дії теж проглядаються.
Хвощ Показати IP 2 Жовтня 2020 11:21
Чим більше доказів - тим менше віри.
а на Показати IP 2 Жовтня 2020 20:08
Фото Ил-76 мд номер 77777 якого Ковальчук мав забеспечити посадку Вчить трохи озброєння та військову техніку
Петро до а на Показати IP 3 Жовтня 2020 08:08
Вчити можна математику чи геометрію, військову зброю можна тільки "вивчати". То кому треба ще вчитись школото? (не відволікайся на коментарі в школі, а вчись)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus