USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

СБУ зобов'язали розслідувати можливу держзраду Єрмака через «білоруських» вагнерівців

9 Вересня 2020 22:27
Шевченківський районний суд зобов'язав СБУ розпочати розслідування щодо видачі вагнерівців Білоруссю Росії. У контексті цього розслідування мовиться про можливу державну зраду з боку керівництва Офісу Президента України й зокрема очільника Андрія Єрмака.

СБУ зобов'язали провести розслідування можливих злочинів за статтями про державну зраду й шпигунство, повідомив народний депутат України Володимир Ар'єв, передає 24 канал.

«Справа пов'язана зі зливом операції щодо вагнерівців. На чесне слідство від Баканова надій, звісно, мало. Тому ми продовжуємо вимагати створення тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді», – заявив Ар'єв.

Суд своїм рішенням зобов'язав Службу безпеки України розслідувати можливу державну зраду й можливе розголошення таємної інформації іноземним спецслужбам з боку голови ОПУ Андрія Єрмака.

Читати ще: Зрада в верхах: Зеленський звільнив начальника розвідки, який вимагав розслідувати зрив операції із затримання «вагнерівців»

До суду з відповідною заявою звернувся Дмитро Штанько. Він відомий своєю участю в створенні так званих "плівок Єрмака". Саме він вів запис розмови з братом голови президентського Офісу, а згодом його затримали за 100 тисяч доларів у справі про шахрайство.

Дмитро Штанько звернувся до Служби безпеки щодо вчинення злочину головою Офісу Президента Андрієм Єрмаком, а пізніше, коли справи так і не відкрили, поскаржився до суду.
29 липня на території Білорусі затримали 33 бойовиків угрупування ПВК "Вагнер". Київ попросив Лукашенка віддати тих із них, хто воював на Донбасі проти українців – загалом 28 людей.

Було кілька версій того, що бойовики робили в Білорусі. Лукашенко стверджував, що вони приїхали дестабілізовувати ситуацію в країні. Натомість росіяни стверджували, що Білорусь лише відправний пункт, а переїзд бойовиків узгоджений з місцевою владою.

Білорусь віддала вагнерівців Росії, хоча й обіцяла видати їх Україні. Тоді українські журналісти, зокрема Юрій Бутусов і Яніна Соколова, стверджували, що їхнє затримання за самого початку було спецоперацією СБУ.

Згодом Володимир Ар'єв опублікував документи СБУ, які вказують на те, що українським спецслужбам було відомо про вагнерівців задовго до їхнього затримання в Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Завжди Показати IP 10 Вересня 2020 00:11
Вічно в цій країні як не *зрада*, то *ж.......а*......
турбо режим Показати IP 10 Вересня 2020 08:19
Зрада не можлива.як і продаж братом посад.
@ Показати IP 10 Вересня 2020 11:32
95 КВАРТАЛ БУДЕ РОЗСЛІДУВАТИ 95 КВАРТАЛ?
Дика Бджола Показати IP 10 Вересня 2020 11:33
Хай відповість, під поліграфом, на питання : "пане ви Ід*от чи шпигун?"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus