USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Ківерцях молодь об’єднала Схід і Захід України

17 Травня 2014 11:11
Сотні волинян зібрались у містечку Ківерці на вулиці Шевченка, аби долучитись до Всеукраїнської ініціативи об’єднати схід та захід нашої держави. Символічний «Марш Єдності» відбувся 16 травня. Долучились до заходу студенти Медичного коледжу, громадські активісти, чиновники та свідома молодь міста. Варто пригадати, що захід мали провести ще 8 травня, однак, аби уникнути провокацій та в рамках безпеки його учасників, організатори перенесли акцію.

Власне сам захід відбувся у вигляді ходи та флешмобу. Колона з кількох сотень молодих людей під національними прапорами України зібралася поблизу Меморіалу

Другої Світової війни. Звідти у супроводі автомобілів «Автомайдану України» вони вирушили по вулиці Шевченка. Учасники ходи вигукували «Слава Україні!» та «Героям слава!». Колона проминула вулицю та дійшла до Меморіалу Небесної Сотні. Власне сам захід тривав близько півгодини.

Як пояснив один із організаторів акції – Захар Ткачук - цим учасники хотіли показати, що Україна єдина і повинна такою залишитися попри зовнішню загрозу. «Луцьк, як і Донецьк, так і кожне українське місто – це Україна! І Україна єдина, і ніякі зовнішні агресори не зможуть це змінити. Вони забирають наші землі, але дух людей – ніколи», – додав ківерцівський активіст Роман Мельник.

До маршу долучився і голова Ківецівської районної ради Андрій Киричук. Він відзначив необхідність спроб молоді виправити помилки, які допустило старше покоління, а саме – об’єднати українців та переконатись що разом вони є сила, яка переможе будь яку зовнішню загрозу. Він висловив слова вдячності всім присутнім та зобов’язався й надалі підтримувати їх ініціативи. Опісля слово взяв міський голова Володимир Жгутов.

Закінчився захід хвилиною мовчання на знак вшанування Небесної Сотні та Гімном України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus