USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Ковелі готові виділити місце під сміттєпереробний завод

19 Червня 2017 09:58
Нові обіцянки вирішити проблему зі сміттям на Волині: ділянку для будівництва сміттєпереробного заводу проектною потужністю 300 тисяч тонн сміття на рік готова виділити Ковельська міська рада.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 19 червня.

Ковельська міська рада готова виділити майданчик для будівництва сміттєпереробного заводу. Про це повідомив голова ОДА Володимир Гунчик. Він просив Ковельську міськраду проконсультуватися з громадськістю, аби не створити прецедент, коли проект буде підготовлений та не обговорений з громадою. Завданням облдержадміністрації є залучення коштів держбюджету та інвестора. Зі слів посадовця, на Волині наразі два мільйони тонн сміття зберігаються на стихійних та напівлегальних звалищах, тому завод, проектна потужність якого становить 300 тисяч тонн на рік, міг би працювати 7 років лише із цими ресурсами.

Нагадаємо, однією з причин, чому на Волині досі не звели жоден сміттєпереробний завод називали бюрократію та перешкоджання чиновників, через яких інвестори відмовляються від бізнес-проектів.

Ще у 2013 році від ідеї побудови такого заводу у Ковелі відмовилася компанія «Марконі», не дійшовши згоди з місцевою владою.

Владці вже не вперше безрезультатно обіцяють вирішити проблему сміттєзвалища завдяки будівництву сміттєпереробного підприємства. Так, Володимир Гунчик ще у жовтні 2014 року зустрічався з представниками німецької компанії INSIL Deutschland UG, яка декларувала готовність збудувати на Волині сучасний сміттєпереробний завод, що працюватиме за найновішими європейськими технологіями, безпечними для здоров’я людей і навколишнього середовища. Екотехнопарк із сміття мав виробляти бензин, солярку, бітум, а також холод для холодильних установок та теплоенергію.

Замість потужного сміттєпереробного заводу, здатного вирішити проблему стихійних звалищ на Волині, у 2015 році відкрили лише сміттєсортувальну лінію, спроможну переробляти до 50 тисяч тонн сміття на рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Youlmira Показати IP 19 Червня 2017 10:33
Цікаво в якому районі Ковеля буде збудовано завод?
Напевно тут: Показати IP 19 Червня 2017 12:03
Ковель, вул. Незалежності, 73
Ковельчанка Показати IP 19 Червня 2017 13:53
Спочатку розгребіть г...но на ветсанзаводі, потім - в адміністрації (починайте з кіндьора)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus