USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Ковелі створюють народний футбольний клуб

23 Квітня 2016 15:24
Новаторську ідею фінансування футбольного клубу запропонували у Ковелі. Команда й дитяча школа функціонуватимуть завдяки членським внескам. Ініціатори такої реформи – Роман Романчук і Роман Лис, відповідно президент і віце-президент футбольного центру «Ковель-Волинь».

Про це йдеться у щотижневику Волинські Новини № 12 від 21 квітня.

За словами Романа Лиса, така практика є досить поширеною не тільки в державах Західної Європи, а навіть прижилася в сусідньому Рівному, де завдяки місцевим любителям футболу функціонує, причому доволі успішно, клуб «Верес».

«Ковельські юнаки виступають у чемпіонаті України, доросла команда бере участь у першості області. Потрібно оплачувати переїзди, суддівство, готувати поля, робити внески. На обидва турніри грошей катастрофічно бракує, і от вирішили зібрати небайдужих людей, обговоривши питання, як працювати далі. Зрештою дійшли згоди: робота клубу має будуватися на членських внесках. Ми створили чотири пакети співпраці: членство в клубі, партнер, сертифікат спонсора та генеральний спонсор клубу. На мою думку, будь-яка доросла команда зобов’язана фінансуватися приватними інвесторами, а не за рахунок міського бюджету. Краще ті державні гроші витратити на розвиток дитячо-юнацьких команд. За членськими внесками – майбутнє футболу!», - розповідає Роман Миколайович.

Від часу проведення згаданої наради минуло близько двох місяців. За цей короткий термін на пропозицію Романа Лиса і Романа Романчука пристало понад шістдесят ковельчан. Зібраних коштів футбольному центру сповна вистачить на 2016 рік.

«Для мене яскравим прикладом ефективно проведеної праці в невеликому місті є «Олександрія». Клуб виступає в Прем’єрі-лізі, нещодавно дійшов до півфіналу національного Кубка, сенсаційно вибивши з розіграшу столичне «Динамо». Знаєте, найважче було розпочати справу. Не хочемо, щоби футбол залежав від однієї людини, адже це колективний вид спорту, і ним має керувати міська громада. Усі, до кого ми зверталися по допомогу, не відмовили. На сьогодні маємо вже непоганий бюджет. Також плануємо запросити до роботи з дорослою командою молодого амбітного наставника, і в заявці клубу перебуватимуть суто ковельчани. А коли раптом нашим молодим гравцем зацікавиться професійна команда, тренери футбольного центру будуть тільки обома руками за трансфер. Одне слово, хочемо створити в місті всі умови задля функціонування якісного футболу», - каже Роман Романчук, який свого часу пограв у «Жальгірісі», алчевській «Сталі», узбекистанській команді.

Також в амбітних планах ковельчан – бажання заявити місцеві дитячо-юнацькі команди до вищої ліги України, у червні-липні організувати міжнародні дитячі змагання та футбольний фестиваль, провести двотижневий збір головної команди.

Завдяки новаторській ідеї ковельчан місто залізничників планує спробувати сили в аматорському чемпіонаті України. Його призери здобувають право виступати в другій лізі України. Нагадаємо, що в сезонах 2001/02 і 2002/03 в місті функціонував фарм-клуб луцької «Волині» – «Ковель-Волинь-2». То чому б в найближчі роки не повернути професійний футбол до Ковеля?

Андрій СОКОЛОВСЬКИЙ, Ковель
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сераховичі Показати IP 23 Квітня 2016 18:09
Один футболіст віком від 8-9 років вартує до 1тис грив на місяць бюджету батьків враховуючи платню за аренду поля! - форму для тренувань та ігрову.бутси "сороконожки".м"ячі.зар плату тренера.судді.виізди на ігри.збори.лікар медогляд інспектор і т.п! Не дешево.....
axabnrg Показати IP 6 Травня 2016 11:21
У зрадофілів рве пукани – після об’єднання бюджет громад збільшився у десять разів: http://decentralization.gov.ua/news/item/id/2283

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus