USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Ковелі жителі приватного будинку зливають нечистоти в Турію

30 Березня 2017 09:58
Громадські активісти добилися приїзду до міста працівника обласної екологічної інспекції і показали йому нелегально проритий колектор, який забруднює Турію нечистотами, та індивідуальну житлову забудову біля водного плеса, інформує Район. Ковель.

«На громадських слуханнях у міській раді ми були категорично проти того, щоб на березі проводилася житлова забудова. Як же бути?! То ж тут, від тієї он будки до води, немає п’ятдесяти метрів! Дозволи даються! Як нам бути, скажіть, будь ласка?!» – запитує еколога учасник Помаранчевої революції та Революції гідності, невтомний борець за правду Сергій Котік, який власне й ініціював написання і подання скарги в область.

«Вам треба звертатися до управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації і запитувати, чи проводилася з цього приводу екологічна експертиза», – відповідає йому державний інспектор екологічного контролю Державної екологічної інспекції у Волинській області Василь Горщар.



Все це слухають депутат Ковельської міської ради з фракції «УКРОП» Андрій Далека та спецкор волинської газети «Вільна думка» Микола Силюк, яким теж болить ця проблема. Немає тут чогось тільки місцевих екологів – працівників відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки міськвиконкому. Немає ні чиновників від архітектури, ані «земельників». Чинушам нема коли звертати увагу на таких як Котік та відволікатися від «процесу»…

«Що ж ті ділки роблять?! Забирають землю біля водосховища нагло і цинічно», – непокоїться Сергій Котік.



Відносно незаконного колектору, то Василь Горщар запевнив, що ним особисто буде складено акт.

«Ми нічого не погоджували», – переконує Василь Семенович.

За його словами, він в цьому випадку, згідно закону, перевіряє тільки наведені у скарзі факти.

«Я поцікавлюся у міській раді про все, що бачив, а писати буду виключно по тій трубі, яка від того колишнього прокурора покладена… У прибережній смузі виявлений колектор, а його тут немає бути. Що саме скидає колектор у водосховище – має визначити спеціальна лабораторія. Ми ще у міській раді встановимо, хто давав такий дозвіл», – сказав Василь Горщар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Коза Показати IP 30 Березня 2017 10:36
Така хатинка, а грошей на відкачку каналізації не вистачає. Багаті жебраки...Та забийте ту трубу! Ніхто вам за це нічого не зробить. Ще щось виясняють. Згідно законодавства скидання нечистот в річку заборонено. І крапка.
Т.Г.Шевченко до Коза Показати IP 31 Березня 2017 09:40
Штрафи штрафи і штрафи
Анонім Показати IP 30 Березня 2017 11:54
забетонувати той отвір, і через пару днів власник сам прийде
Волинянин Показати IP 31 Березня 2017 09:38
Люди чого у вас таке рабське приниження що ви чекаєте когось щоб приїхав ? Самі замуруйте забийте кілками стоки. Не чекайте Бетмана а самі, самі, самі .......
Невідомка Показати IP 4 Квітня 2017 08:14
А туалету вже немає ,чи що ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus