USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Ковельській колонії підліткам вводять наркотики, - ЗМІ

11 Квітня 2017 12:36
Тюремний лікар Ковельській колонії вводить засудженим наркотики – «для заспокоєння». Коли ув’язненого «ламає», його підвішують на дверях карцеру.

На телеканалі ICTV у проекті журналістських розслідувань «Більше ніж правда» у серії «Малолітні раби» розповідалося про Ковельську виховну колонію для неповнолітніх, пише Район.Ковель.

Зі слів ув’язнених, дізнавшись про приїзд журналістів з Києва, керівництво колонії покращило їм раціон харчування. Знімальна група показала працю засуджених підлітків у холодному виробничому цеху, фальсифікацію працівниками колонії документів, знущання старших «зеків» над молодшими за вказівкою наглядачів. У колонії є свої «активісти», яких називають «буграми».



В’язні розповіли журналістам про побиття руками та ногами, демонстративні покарання, а найбільшим «катом» вони називають тюремного лікаря, який вводить їм в тіло сильнодіючий препарат, після якого підліток не може їсти та нормально ходити.

«Цей препарат колеться при збудженні, психоемоційних розладах. Доза колеться, відповідно до показань», – пояснив тюремний лікар старший лейтенант Володимир Улітич.

Галопередол – сильнодіючий психотропний препарат. У спеціальних клініках ним заспокоюють буйних хворих.

«Це реальні катування. Цей препарат дійсно впливає на здорову людину. Судини в нього звужуються, починає викручувати руки. Людина стає неадекватною. Це – злочин», – наголошує правозахисник Андрій Діденко.

Тюремний лікар Володимир Улітич заявляє, що йому це дозволяє робити інструкція.



Коли ув’язненого «ламає», то його підвішують на дверях карцеру.

«Перевиховати такими тоталітарними методами нікого не можна», – стверджує адвокат Іван Лібенман.

Семеро засуджених Ковельської виховної колонії погодилися дати покази. Журналісти викликали прокуратуру та поліцію. Однак, виявилося, що обличчя перевіряльників неповнолітнім ув’язненим давно відомі.

Нагадаємо, прокуратура розслідує побиття підлітків у Ковельській колонії - перевіркою встановлено, що у кількох вихованців колонії наявні тілесні ушкодження.

«Скільки разів прокурор приїжджав… Писали заяви і нічого він не зробив», – свідчить про безнадію засуджений Михайло.

Під натиском кореспондентів прокуратура, нарешті, побачила свавілля наглядачів. Відкрили два кримінальні провадження за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень та зловживання владою. У міністерстві юстиції, якій підпорядковуються всі колонії, теж пообіцяли, що винних покривати не будуть.

Вже у столиці журналісти з’ясували, що неповнолітні засуджені можуть працювати тільки за бажанням і не більше чотирьох годин на добу, отримуючи заробітну плату. На практиці виходить, що у Ковелі в’язні гарують з ранку до ночі, нагадуючи рабів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
123 Показати IP 11 Квітня 2017 12:39
А что им.талоны на усиленное питание выдавать? Попал на кичу. извини...
ОЛЕГ до 123 Показати IP 11 Квітня 2017 14:10
а ТИ Я БАЧУ СИЛЬНО СМІЛИВИЙ АБО РОЗУМНИЙ?!
Анонім Показати IP 11 Квітня 2017 12:42
Та да. За те що вони вбивали і гвалтували їм потрібно дати грамоту і посилений пайок. А правозахисники так само переймаються станом жертв злочинів?
ОЛЕГ до Анонім Показати IP 11 Квітня 2017 14:14
Хотів би побачити тебе кол б хтось з них зустрів тебе* розумника * десь ввечері у провулку. С кільки памперсів поміняв би ?
Лучанка до ОЛЕГ Показати IP 11 Квітня 2017 22:16
А Ви, шановний, теж із місць не надто віддалених, що так вперто захищаєте? Чомусь про пенсіонерів, які 2 ДВІ!!!!картоплини в супермакеті купують чи про сиротинці в Іваничах (для прикладу, бо там дітки не всі гуляти ходили, бо не у всіх взуття зимове було) Ви не згадуєте. А з цими шмаркачами так і треба, хоча б так зуміють цінувати життя інших. Хоча для заспокоєння душі туди кілька психотерапевтів не завадило б
таки так до Лучанка Показати IP 25 Квітня 2017 02:00
є там і психолги і т.д і т.п. пацани просто досить специфічні, а те що гвандять про те все відсотків на 80 туфта повна, і про їжу і про працю їхню, ідуть працювати ті хто додому не має за що заїхати
до Олега до ОЛЕГ Показати IP 25 Квітня 2017 02:20
памперси б не міняв, а зуби б повисаджував, тільки бомблять вони не таких як я і ти, а бабульок з дідульками, що відбитись не можуть, обаполи, коротше
Сашок Показати IP 11 Квітня 2017 13:30
коментар було видалено
я... Показати IP 11 Квітня 2017 14:18
санаторій, блін...
Йой Показати IP 11 Квітня 2017 14:24
Злочинці працюють у холодному цеху?!!! Ви зайдіть зараз у будь-яку школу, в яких вчаться зразкові учні- там льодовні.Гаряче лише лепутатам-вони вже новий транш ділять!! .
Соня Показати IP 11 Квітня 2017 15:08
Це малолітні звірі. хай радіють, що їх не розстріляли. Вони вийдуть із зони і будуть далі грабувати й гвалтувати. Підтримую лікаря!!!!!!!!!
ВВВ Показати IP 11 Квітня 2017 15:14
Гляньте на м*рди зеків - звірячі погляди, ненависть!!!!!!!!!!!!
АС0220ВЕ Показати IP 11 Квітня 2017 15:24
Вертухаями працювати нормальні люди не підуть
555 до АС0220ВЕ Показати IP 25 Квітня 2017 01:43
а там вертухаїв немає - є інспектори і вихователі , а щодо нормальності то явно не тобі вирішувати, хто нормальний, а хто ні
Старл Показати IP 11 Квітня 2017 16:31
коментар було видалено
Руслан Показати IP 11 Квітня 2017 17:08
Позвільняти потрібно всіх шакалів.
Андрій Показати IP 12 Квітня 2017 15:16
Шокують, тільки закони наші, вкрав велосипед 3 роки, металолом 5 років, А покаліч, в пяному стані, на авто( я про Мігаса), напевно умовний срок.
Вчитель Показати IP 12 Квітня 2017 20:45
Хворе суспільство - хворі діти. Майже всі вони з неповноцінних сімей. Батьки - подібні до них. Хто довів батьків до зубожіння, морального занепаду??????????ДЕРЖАВНІ МУЖІ !!!!!!!!!
дО аНДРІЯ Показати IP 25 Квітня 2017 01:38
А знаєте чому за велосипед три, за метал 5, бо це вже не перша і в декого навіть не друга судимість, а працювати не хочеться, от і заїхали до колонії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus