USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Києві викрили медцентр, що допоміг вивезти за кордон сотні немовлят

16 Липня 2018 20:49
У Києві правоохоронці викрили осіб, які вивозили немовлят за кордон під прикриттям репродуктивної клініки «Біотехком».

Про це повідомив Голова Нацполіції Сергій Князєв під час спільного брифінгу з Генеральним прокурором України Юрієм Луценком, передає ТСН.

Під виглядом надання послуг із проведення допоміжних репродуктивних технологій методом сурогатного материнства зловмисники з 2011 року записували іноземних громадян батьками народжених в Україні дітей. Таким чином іноземці вивозили немовлят за кордон. Встановлено особи кількох сотень сурогатних матерів, які користувалися послугами викритої клініки.

Поліцейські встановили також особу власника фірми та осіб, які вербували сурогатних матерів, вели облік, конвертацію та легалізацію коштів, отриманих від злочинної діяльності, а також виплату “зарплатні", займалися супроводженням та розселенням іноземців, проводили рекламу клініки.

Також слідство зафіксувало факти ухилення порушників від сплати податку на прибуток у сумі в кілька десятків мільйонів гривень. Установлено факти ухилення від сплати податку на доходи фізичних осіб, які надавали послуги з сурогатного материнства.

За виявленими фактами відкрито кримінальні провадження за ч.1 та ч.3 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) та ч. 3 ст. 212 (Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) Кримінального кодексу України. У розслідуванні правопорушень, встановленні та притягненні до відповідальності причетних до них осіб, українські правоохоронці співпрацюватимуть з іноземними колегами.

Крім того, Князєв та Луценко звернулися до Верховної Ради та Міністерства охорони здоров’я з проханням розробити чітку нормативну базу у питанні сурогатного материнства. Правоохоронці направили 16 міжнародних доручень до інших держав стосовно конкретних немовлят щодо дослідження ймовірних сурогатних батьків для проведення тесту ДНК.

Як інформує Українська правда, на початку 2011 року клієнтами медцентру стало італійське подружжя, яке потребувало допомоги сурогатної матері.

"Останні (медичний центр, – ред..) зобов'язалися виростити для них немовля за 30 тисячі євро", - повідомив Луценко.

За його інформацією, українські правоохоронці з'ясували, що італійці не надали медичному закладу біоматеріал і були відсутні в Україні у момент запліднення. Тобто відбувся продаж української дитини іноземцям. Італійське подружжя, використавши підроблені документи центру "Біотехком" і українського РАГСу, зареєструвалося батьками дитини і в жовтні 2011 року вивезли немовля до Італії. Медичний заклад отримав від іноземців 32 тисячі євро, мати – 6 тисяч.

За словами генпрокурора, немовля зараз перебуває у дитячому будинку в Італії, а подружжям займаються місцеві правоохоронці.

Луценко зазначив, що представнику клініки в Україні повідомлено про підозру у торгівлі людьми, а головному лікарю ще й у підробці документів.

Як повідомив на брифінгу голова Нацполіції Сергій Князєв, йдеться про хлопчика, народженого у Вінниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Валентина Показати IP 22 Липня 2019 00:13
Я була в Биотехком на програмі сурогатного мтареинства. Повністю адекватний заклад ,клініка має європейський рівень. Персонал привітний ,гроші заплатили вчасно, проблем з цією клінікою умене не виникло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus