USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Києві торгували немовлятами по $70 тисяч: продали щонайменше 13 дітей

17 Серпня 2021 18:00
Столичні правоохоронці викрили схему незаконної торгівлі новонародженими, замасковану під сурогатне материнство.

Про це повідомляє Українська правда.

«70 тисяч доларів США за дитину. На жаль, це реальність. Реальність, яка була поруч із нами. В одній зі спеціалізованих клінік Києва.

Цей факт незаконної торгівлі новонародженими, замаскований під сурогатне материнство, оперативники Департамент міграційної поліції та слідчі документували більше двох років», - повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Він зазначає, що в процесі документування правоохоронці вилучити трьох новонароджених та передали їх соцслужбам. Але, за даними НПУ, ще щонайменше 13 дітей були продані та вивезені з України.

За даними джерела Української правди, незаконна схема діяла з 2018 року.

До складу групи входило п’ятеро осіб, зокрема – організатор, співорганізатор, два громадянина однієї з країн Східної Азії, а також лікар-уролог.

Рекламу про свої послуги фігуранти розміщували на інтернет-платформах різних країн.

Діяли зловмисники за відпрацьованою схемою: підшукували жінок з уразливим станом, які за грошову винагороду – від 300 до 1 000 доларів США - погоджувались на фіктивні шлюби з іноземцями.

Лікар, який входив до складу організованої злочинної групи, оформлював фальшиві довідки щодо протипоказань для планування та виношування вагітності «дружинами». Це ставало підставою для офіційного застосування допоміжних репродуктивних технологій. Відтак «сімейним парам» підшукували сурогатних матерів. За виношування дитини жінкам платили від 6 до 8 тисяч доларів США.

Після народження немовляти мати оформлювала довіреність на право вивозу батьком-іноземцем дитини за кордон. За послуги зловмисників громадяни іншої держави платили близько 70 тисяч доларів США.

Наразі встановлено 16 фактів продажу дітей. Під час проведення обшуків правоохоронці вилучили чорнові записи. У них зазначена інформація щодо ще 160 замовлень від іноземців.

Фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми) та ч. 2. ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Три підозри вручені безпосередньо, ще дві – повідомлені заочно.

Як уточнили в пресслужбі Нацполіції, трьом підозрюваним найближчим часом суд обере запобіжний захід. Двоє фігурантів перебувають за кордоном, їх оголосять у міжнародний розшук

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України у Харківській області викрила міжрегіональну групу зловмисників на чолі зі столичними репродуктологами: ділки налагодили схему «постачання» іноземцям немовлят начебто у межах програми сурогатного материнства.

«Власна» дитина з повним пакетом підроблених офіційних документів обходилася замовникові у 60 тисяч доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
В. Показати IP 17 Серпня 2021 18:18
Суки
Анонім Показати IP 18 Серпня 2021 09:23
ну ще якщо вони живуть в родинах ті діти десь то ще так, а якщо на органи діток? то на таке смертну кару треба вводити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus