USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У ліцеї на Волині столярів навчатимуть на нових верстатах

17 Листопада 2019 23:28
У Торчинському професійному ліцеї урочисто відкрили Навчально-практичний центр (НПЦ) деревообробних технологій з професії «Верстатник деревообробних верстатів. Столяр будівельний». На відкриття завітали представники влади, колеги з інших професійно-технічних закладів області, соціальні партнери, роботодавці, інформує сайт Волинського обласного центру зайнятості.

Як повідомила начальник управління освіти, науки й молоді Волинської облдержадміністрації Людмила Плахотна, до кінця поточного року на Волині буде 16 навчально-практичних центрів. У Торчині розпочав роботу 11 НПЦ.

За 54 роки існування навчальний заклад дав освіту понад 12 тисячам випускників. Усі вони стали досвідченими професіоналами, успішно трудяться навіть за межами України. Торчинське ПТУ, а потім професійний ліцей постійно розвивався, будував нові навчальні приміщення, зміцнював навчально-виробничу базу.

За словами директора професійного ліцею Олександра Вознюка, відкриття центру дозволить поліпшити якість освіти його випускників та учнів інших закладів, проводити перепідготовку та стажування.

Голова Торчинської ОТГ Юрій Кревський наголосив, що професія столяра ‒ одна з небагатьох, якої потребують підприємства України. А висококваліфікованих робітників неможливо навчити на застарілому обладнанні. Тож оновлений навчально- практичний центр дасть можливість учням ліцею бути конкурентноспроможними на ринку праці.

Гостям та партнерам навчального закладу продемонстрували потужності нового устаткування, яке закупили для центру. Окремі моделі техніки поєднують у собі функції трьох-чотирьох верстатів, які використовували раніше, аби отримати кінцевий продукт. Зараз це зробити набагато легше і швидше.

Як розповів старший майстер Анатолій Фаліштинський, цьогоріч, завдяки оновленій технічній базі, вдалося набрати рекордну кількість першокурсників – 28.

Марта ЮЛАНТОВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Випускник ПТУ Показати IP 18 Листопада 2019 10:30
Радію за своє рідне училище! Бажаю успіхів прекрасним педагогам і майстрам, які дали нам набагато більше знань, ніж вимагала програма. Коли ми збираємося на зустрічах випускників, згадуємо добрим словом усіх наставників.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus