USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У ЛНТУ відкрили спеціальність «Лісове господарство»

29 Грудня 2016 20:55
У Луцькому національному технічному університеті відкрили спеціальність "Лісове господарство". Цього року відбудеться перший набір. Поки що навчатися можна буде лише на бакалавраті, проте незабаром планують відкрити магістратуру, - повідомляє Конкурент.

Зі слів відповідального за профорієнтаційну роботу кафедри обладнання лісового комплексу та теорії механізмів машин, кадиданта технічних наук, доцента Миколи Толстушко, для того аби вступити на таку спеціальність, протрібно скласти ЗНО з трьох предметів: 1) українська мова та література; 2) математика; 3) історія України або біологія.

Випускників обіцяють працевлаштувати у провідні волинські підприємства: Луцький меблевий комбінат, "Кроноспан" (Нововолинськ), "Мелвін" (Луцьк), "Станколіс" (Ківерці), "Тартак" (Ківерці) та інші."У нас є укладені договори про співпрацю з провідними вищими навчальними закладами і виробничими підприємствами, зокрема й державними установами, такими як Волинське обласне управління лісового мисливського господарства. Наші студенти там проходять практику. Також ми співпрацюємо з деревообробними підприємствами, приватними підприємствами. З технічними університетами Львова, Харкова, Києва", – розповів Микола Толстушко.
"Зараз проблема інша: просять на роботу людей. Треба знайти людей, які хочуть працювати. Мабуть, когось не задовольняє заробітна плата, може, хтось хоче більшого кар'єрного росту, а хтось відкриває свій маленький бізнес", – каже він.

У цьому році для нової спеціальності хочуть замовити близько 20 державних місць. Це максимальний обсяг державного замовлення.

"Будемо дивитися, якщо наберемо 20, то наступного року будемо замовляти більше. Плата за навчання буде мінімальною в порівнянні з іншими цінами на навчання. Адже це перший рік, і ми зацікавлені, щоби були охочі навчатися. Але в нас буде велика кількість державних місць. Все залежить від конкурсної ситуації, будемо дивитися. Це перший рік, експериментальний", – зазначив Микола Толстушко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 29 Грудня 2016 21:18
На Варшавці такі дипломи у дефіциті.
Теремно Показати IP 29 Грудня 2016 21:40
А чому не космонавтів чи спеціалістів по ядерній енергетиці? І так випускають фахівців на рівні профтехучилища! Кому вони потрібні? Навіть на Варшавці!.
goroh до Теремно Показати IP 29 Грудня 2016 23:56
Там сам ректор Пєтя космонавт...
Анонім Показати IP 29 Грудня 2016 23:29
невже на волині брак лісопильщиків ? та скоро пиляти не буде що
Зайчик і Ялинонька Показати IP 30 Грудня 2016 07:29
Треба, щоб майбутні спеціалісти проходити спецкурс навчання в Кватирка. Без цього вони просто залишаться недоучками. А поки немає факультету, зав. кафедрою поставити Богдана Колісника. І по сумісництву викладачами злодіїв- директорів держлісгоспів, які відправляють ліс в офшорні зони. Оце будуть специ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus