USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьк школярів вчать історії рідного краю у формі конкурсу-гри

24 Жовтня 2015 08:00
Відбір на ювілейну, десяту, конкурсно-пізнавальну гру «Ми – волиняни», відбувся цього року за участю 11 команд. У ході двох турів змагань визначили тих, хто матиме право боротися за першість. Проте, не всі змогли пройти «випробовування».

Змагання за участю юних істориків Волині відбулося 22 жовтня у Палаці учнівської молоді.

Свої знання в галузі історії волинського краю наввипередки демонстрували кращі учні обласного центру. За першість в інтелектуальному конкурсі боролися - «Соколята» (ЗОШ №3), «Лучани» (ЗОШ № 25), «Древляни» (СЗОШ № 5), «Велесові діти» (ЗОШ № 17), «Нащадки Любарта» (ЛНВК «ЗОШ №22 – ліцей»), «Львівський квартал» (ЗОШ № 2), «Еврика» (ЗОШ № 20), «Патріоти краю» (вечірня школа), «Лучеськ» (Гімназія № 14), «Волиняночки» (ЗОШ № 19).

Ведучі перед початком конкурсу побажали учасникам бойового духу та здорової конкуренції та дали сигнал зайняти свої робочі місця.

У рамках змагань оцінювали знання історії, звертали увагу на вміння лаконічно висловлювати свою думку та вкладатися у регламент. Обидва конкурсні завдання складалися із десяти питань, по 0,5 бала кожне. Перше – письмове, на знання про князя Володимира, Волинь, а другий – на знання архітектури. А саме - історичних пам’ятників Володимира-Волинського.

Організатори зауважують, що відбірковий етап відбувся успішно і відповідно до результатів змагань до наступного раунду пройшли 8 команд. Позаду залишилися «Велесові діти», «Львівський квартал» та «Патріоти краю» - рубіж балів для них виявився непосильним. Серед тих, хто зумів обійти суперників і набрати найвищу кількість балів - «Еврика» - 10 балів, «Лучеськ» - 8,5 балів.

Члени журі ювілейної конкурсно-пізнавальної гри «Ми – волиняни», підсумовуючи перший етап конкурсу, зауважили, що рівень підготовки у більшості учасників – високий.

«Завдяки таким конкурсам молодь має змогу повправлятися в інтелектуальній освіченості. Вони спонукають до того, аби школярі із задоволенням займалися у позаурочний час, також це і певний тест для педагогів, які вчать своїх учнів. Загалом, у дітей гарний рівень знань», - розповів для Інформаційного агентства Волинські Новини член журі, історик Анатолій Кравець.

Нагадаємо, наступний етап інтелектуального багатоборства відбудеться 10 листопада. Він буде присвячений, переважно, сьогоденним історичним подіям, які зараз відбуваються на сході держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus