USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У луцькій кав'ярні, де працюють «сонячні люди», дітей навчали кулінарному мистецтву

30 Січня 2020 22:44
У луцькій кав’ярні «Старе місто», де працюють люди із синдромом Дауна, організували кулінарний майстер-клас.

За сприяння благодійників, діти із особливою долею мали нагоду виготовити бургери та гамбургери.

Таку можливість подарували 28 січня дітям учасників ГО батьків дітей із синдромом Дауна та іншими вадами розвитку «Сонечка», а також ГО батьків дітей із синдромом аутизму «Янголята», мережа піцерій «Фелічіта», Свято-Миколаївська парафія УПЦ села Великий Омеляник, а також ГО «Вірю!Надіюся! Люблю!».

До слова, саме у цій кав’ярні молоді люди із синдромом Дауна мають можливість навчатися кулінарному мистецтву та справі барист, щоби провадити доросле життя не гірше, ніж їхні однолітки.

«Наші хлопці віком 18-20 років тут, таким чином, навчаються, і сьогодні тут спробувати себе у кулінарному мистецтві мали можливість й інші наші діти», – розповіла голова ГО батьків дітей із синдромом Дауна «Сонечка» Олена Мельник.

«Церква покликана допомагати тим, хто страждає, і це є виконанням заповіді Господа нашого Ісуса Христа. І для цього ми і допомагаємо влаштовувати такі заходи, метою яких і є допомога тим дітям із особливими потребами», – зауважив настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ села Великий Омеляник протоієрей Валентин Марчук.

До слова, гамбургери та бугери, виготовлені цими особливими дітками смакували так само як і страви професійних кухарів.

«Мені подобається готувати», – розповів 20-річний Андрій Мельник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дякую Показати IP 31 Січня 2020 01:21
Які молодці, бажаю їм успіху!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus