USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцькраді не хочуть забороняти пересувні цирки з тваринами

21 Жовтня 2016 10:18
Проект рішення про заборону пересувних цирків, які використовують у своїй діяльності тварин, не здобув підтримки членів постійної комісії міськради з питань екології.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 20 жовтня.

Проект рішення про заборону пересувних цирків, які використовують у своїй діяльності тварин, презентувала директор КП «Ласка» Дана Новарчук. Оскільки наразі власники цирків не дотримуються вимог утримання диких тварин, що призводить до загибелі тварин, жорсткого поводженням із ними, та до небезпеки мешканцям міста, які проживають поряд та приходять на заходи, з її слів, виникає потреба затвердити такий проект рішення.

Вона зауважила, що практика показує, що у пересувних цирках неможливо створити умови, які будуть відповідати їх біологічним, видовим та індивідуальним властивостям, так як гастрольний характер діяльності не надає такої можливості. Наприклад, відповідно до Порядку для утримання ведмедя у неволі повинен бути облаштований вольєр 30х3, в якому відповідно до його біологічних потреб повинен бути басейн та різні конструкції для пересування, як у дикій природі. Але замість цього ведмедів тримають у клітках або в фургонах автомобілів, в спеку та в мороз. Розмір клітки може бути до десяти разів менший, ніж передбачено Порядком утримання, без будь-яких засобів наближених до природних, що приводить до страждань тварини і суперечить здоровому глузду і Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

Дана Новарчук наголосила, що у багатьох країнах світу заборонено або обмежено використання тварин у пересувних цирках. Подібні рішення ухвалили міські ради Львова та Одеси, на сайті міськради реєстрували відповідну петицію, а у Верховній Раді зареєстрований законопроект про заборону пересувних цирків, які використовують тварин, в Україні. Дресура, з її слів, завжди супроводжується жорстоким побиттям тварин та голодом, адже тварин змушують робити протиприродні дії.

Втім, члени комісії зауважували, що рішення про таку заборону можливо було б приймати у разі існування у Луцьку стаціонарного цирку. Так, член комісії Костянтин Петрочук зазначив, що діти йдуть у цирк спеціально, щоб подивитися на диких тварин, а про те, що відбувається з тваринами за кулісами, він не бачив. Зі слів Дани Новарчук, якби діти побачили, що відбувається з тваринами за кулісами, вони не захотіли б більше йти у цирк. Заборона усіх пересувних цирків, на думку депутатів, була б неправильною. Доцільніше, мовляв, контролювати умови, в яких утримуються тварини в пересувних цирках.

Члени комісії не підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ласка Показати IP 21 Жовтня 2016 11:10
Молодці депутати,мають свою думку,а не сліпо вірять балачкам новарчук-язик-помело, в концтаборі на Мамсурова масово гинуть тварини,а вона до циркових лізе)
Тетяна Показати IP 21 Жовтня 2016 13:20
Нехай спершу про своїх підопічних подбають, а то своє під носом не бачать, а чуже за горами видно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus