USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Луцькраді вже хочуть скасувати рішення про демонтаж гаражів

25 Листопада 2016 11:41
Через те, що рішення виконкому про знесення десятків гаражів на вулицях Гірній та Роговій призвело до невдоволення власників металевих конструкцій, у міськраді ініціюють скасування цього рішення.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 25 листопада.

Як повідомив депутат Павло Данильчук, ситуація є скандальною, адже громадяни ще в 1970-их роках погодили встановлення гаражів з військовою частиною, яка тоді діяла на цій території. Для того, щоб підтримати лучан, та враховуючи, що ця ділянка розташована не в центрі міста та не має значного інфраструктурного значення, пропонують скасувати рішення виконкому про знесення металевих конструкцій. Громадянам дадуть можливість створити гаражний кооператив.

Голова комісії Микола Федік зауважив, що три місяці тому відбулися збори та створили ініціативну групу. Нині справа створення кооперативу, з його слів, зрушила з мертвої точки. Тож він погоджується, що проблему можна вирішити завдяки створенню гаражного кооперативу.

Член комісії Юлія Дацюк зазначила, що створення кооперативу не вирішить питання. Як приклад, вона навела ситуацію на вулиці Дорошенка, де був створений кооператив з 15 гаражів, але це не допомогло вирішити питання – земельну ділянку мешканцям не виділяють, адже для того, щоб її отримати, потрібно спочатку знести самовільно встановлені гаражі.
Своєю чергою, заступник міського голови Сергій Григоренко повідомив, що спілкувався з власниками гаражів і дізнався, що їхню кількість можна зменшити з 80 до 40, адже значна частина гаражів не використовується нині, належить громадянам, які померли, або мешкають в іншому мікрорайоні тощо.

Директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська наголосила, що вже 9 громадян оплатили штрафи, 4 демонтували гаражі, а відповідно до висновку профільних управлінь міськради, розташування на цій ділянці гаражів не дозволене, оскільки там проходить теплотраса. З її слів, щодо демонтажу гаражів зверталися у міськраду мешканці приватного сектора поблизу, нарікаючи, що їхні діти у нічний час повертаються зі школи через територію гаражів. Вона зауважила, що муніципали щотижня фотографують територію, де панує антисанітарія, бруд та сміття.
Власники конструкцій зберігають там старі речі, велосипеди, а дехто повідомляв, що в гаражі зберігає автомобілі дітей, які, як виявилося, мешкають в іншому мікрорайоні міста. На її думку, скасуванням цього рішення виконкому можуть створити небажаний прецедент. Мешканці Гірної та Рогової, мовляв, нічим не відрізняються від мешканців проспекту Соборності, де муніципали торік знесли 76 гаражів.

На думку Юлії Сиротинської, конфлікт насправді є піаром представника «Народного контролю» Михайла Шелепа. На це Михайло Шелеп відповів, що керівництво військової частини дозволило громадянам встановлювати гаражі, про що свідчить знайдена в архіві карта 1971 року. Він відзначив, що питання демонтажу гаражів ніхто не порушував протягом років і гаражі насправді не є самовільно встановленими. Рішення виконкому, на його думку, є способом шантажу лучан.
Юлія Дацюк зазначала, що питання не вирішиться після скасування рішення виконкому, отже, потрібно увалити комплексне рішення, що стосувалося б всього міста, організувавши засідання круглого столу.

Після обговорення члени комісії все ж підтримали проект рішення про скасування рішення виконкому щодо демонтажу металевих конструкцій на вулицях Гірній та Роговій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Любі свині Показати IP 25 Листопада 2016 11:56
Ай яй яй - обламалось сиротинській продати гаражі на металолом....
Думка Показати IP 25 Листопада 2016 13:48
А тепер Сиротинська нехай подумає як буде повертати всі інші гаразі взад, бо власники почнуть позиватися до суду і будуть праві. Всі гаражі, які були встановлені до 1991 року не були встановлені самовільно! Можна вирішувати питання відносно гаражів після 1991 року, але ніяк не до, адже їх встановлення тим чи іншим чином було погоджене як з ЖЕКами, так і з мешканцями. Далі буде веселіше.
Анонім до Думка Показати IP 25 Листопада 2016 19:35
Дуже добре, шо знесли гаражі !!!
v Показати IP 25 Листопада 2016 14:47
... тому що зважені і послідовні
так Показати IP 25 Листопада 2016 15:36
і зважені і щасливі і отримали свій куш! ще за рахунок міста погодяться на відновлення всього знесеного якщо ім це буде вигідно! вони чесні та послідовні!
Анонім Показати IP 26 Листопада 2016 21:03
В Данельчуку остаточно розчарувався... коньюктурщик... Для розвитку міста дуже добре, шо знесли гаражі... Люди зараз 21 століття, які бляха гаражі... в США вже їздят безпілотні автомобілі...
Анонім Показати IP 26 Листопада 2016 21:07
Більшість за знесення!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus