USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку – 153 дитини-сироти

29 Вересня 2017 13:20
На сьогоднішній день у Луцьку на обліку в служби у справах дітей перебувають 153 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це йшлося 29 вересня під час круглого столу «Сімейні форми влаштування та підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» за участю представників громадських організацій.

Як розповів начальник служби у справах дітей Федір Шульган, сьогодні на обліку у Службі у справах дітей перебуває 153 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування - від 2 місяців до 18 років. З них 122 дитини перебуває під опікою та піклуванням, 4 – у прийомних сім’ях, 10 дітей перебуває в дитячих будинках сімейного типу, в державних дитячих закладах влаштовані 13 дітей, 4 – в сім’ї родичів.
Окрім того, служба у справах дітей веде облік 30 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку в інших районах та областях, а проживають в сім’ях опікунів/піклувальників у Луцьку.

За його словами, в місті функціонує 5 прийомних сімей, у які на спільне проживання та виховання влаштовано 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
За 2017 рік рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради 19 дітям надано статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, 13 з них влаштовано до сімейних форм виховання (1 – усиновлена, 12 – влаштовані під опіку), 4 дітей перебувають у сім’ї родичів, 2 – у державні заклади.

Також протягом 9 місяців 2017 року 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зняті з первинного обліку, в тому числі: 1 дитина повернулася на виховання до матері, 1 – усиновили, одна дитина набула повної цивільної дієздатності, 16 – досягло повноліття, 1 дитина, на жаль, померла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus