USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку готуватимуть військових капеланів

25 Серпня 2014 21:00
У Волинській православній богословській академії відкриють військову кафедру. Про це йдеться на офіційному сайті академії.

Згідно з повідомленням, до роботи над науковим журналом ВПБА долучиться Микола Жулинський, а число студентів уже поповнили претенденти на 1-ші курси бакалаврату та магістратури.

Секретар вченої ради протоієрей Ігор Скиба розповівв, що ідея створення військової кафедри перебуває в процесі розробки, вже підготовлено приміщення, стенди, - повідомляють у прес-службі волинської єпархії.

Вчена рада, засідання якої відбулося 20 серпня, визначила: виконуватиме обов’язки завідувач кафедри віце-канцлер і старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний. Також узгоджується перелік викладачів та предметів для підготовки майбутніх військових капеланів.

Разом із тим, посилення цього виду церковного служіння не повинно обмежувати іншого. Тож новим членом редакційної колегії наукового видання ВПБА – збірника «Волинський благовісник» – став директор інституту літератури імені Т. Шевченка Національної Академії Наук України, академік Микола Жулинський.

А 21 серпня відбулись вступні іспити до академії. Традиційно абітурієнти бакалаврату та регентського відділення писали диктант, складали усні іспити з загальних богословських дисциплін. Відбулись усні іспити й абітурієнтів магістратури.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, волинський священик Олександр Вронський нестиме капеланську службу в зоні АТО у складі спецбатальйону «Січ».

26 серпня бійці спецбатальйону «Січ» відправляються на Схід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Садочок №3 Показати IP 25 Серпня 2014 23:13
Микола Жулинський це той старий п*рдун і злодій що фонд обікрав дитячий з дружиною?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus